Kínai őszközépünnepet és pandanapokat tartanak a debreceni állatkertben

A kétnapos programot a Zoo Debrecen a helyi egyetem Konfuciusz Intézetével közösen rendezi meg, célja, hogy a látogatók mélyebben megismerhessék Ázsia, Kína természeti csodáit, kultúrtörténetét, hagyományait – közölte Nagy Gergely Sándor, az állatkert igazgatója az MTI-vel.

KultúraMW 2024. 09. 04. szerda2024. 09. 04.

Kép: Mei, a vörös panda

Mei, a vörös panda
Forrás: Zoo Debrecen Facebook-oldala

A közlemény szerint a rendezvény során interaktív bemutatókon vehetnek részt a látogatók. 

Így például Mei, az idén már első születésnapját ünneplő vöröspandakölyök első napjairól mesélnek gondozói, valamint a vöröspandák etetését is megfigyelhetik a látogatók, miközben érdekességeket hallhatnak ezekről a különleges állatokról.

A kreativitást kedvelő látogatók részt vehetnek a pandakuckó kézműves foglalkozásain, és interaktív élményfestés keretében közösen alkothatnak egy kiállítható művet. Emellett lesz pandamozi, ahol Ázsia élővilágát bemutató természetfilmekkel várják az érdeklődőket. Szombaton 15-21 óra között a Debreceni Egyetem kínai hallgatói tartanak zenés-táncos bemutatót.

Az Ázsia élővilága iránti elkötelezettségét a Zoo Debrecen tovább erősíti azzal, hogy újabb ázsiai fajokkal tervezi bővíteni állatállományát. 

Ázsiai gyűjteményében jelenleg olyan fajok találhatók, mint a fehérkezű gibbon, az ázsiai oroszlán, a kétpúpú teve, az észak-kínai leopárd, a Nagy Sándor-papagáj vagy a kékpáva 

– sorolta az igazgató.

Ez is érdekelhet

A rendezvényen látható lesz a Catl kínai akkumulátorgyár óráspandacsaládot szimbolizáló virágkocsija is, mivel az idei virágkarneválon bemutatott kompozíciót a vállalat az állatkertnek adományozta.

 Az őszközép ünnepen és pandanapokon állatkerti belépővel minden programelem díjmentesen látogatható.

Kedvcsinálónak az eseményhez mutatjuk az egyéves vörös pandát, Meit:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek