Pénteken kezdődik a Határtalan Táncfőváros elnevezésű programsorozat a Hagyományok Házában

Két határon túli hivatásos magyar néptáncegyüttes, a nyárádszeredai Bekecs Néptáncszínház és a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncszínház részvételével rendezik meg hétvégén a Határtalan Táncfőváros elnevezésű programsorozatot a Hagyományok Házában – közölték a szervezők az MTI-vel kedden.

KultúraMW 2024. 10. 22. kedd2024. 10. 22.

Kép: A sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncszínház is bemutatkozik a Határtalan Táncfőváros elnevezésű programsorozaton, Fotó: Katai Jocó, Forrás: Hagyományok Háza

A sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncszínház is bemutatkozik a Határtalan Táncfőváros elnevezésű programsorozaton
Fotó: Katai Jocó Forrás: Hagyományok Háza

A tájékoztató szerint a háromnapos fesztivál péntek este a Magyar Táncművészeti Egyetem fiatal tehetségeinek előadásával veszi kezdetét. Az est során az egyetem néptánctagozatának növendékei mestereik és elismert alkotók által színpadra állított eredeti és feldolgozott néptáncok bemutatásával adnak képet tánctudásukról és előadókészségükről.

Ezután a Bekecs Néptáncszínház táncosai lépnek színpadra A helység kalapácsa című néptánckomédiával. A Petőfi Sándor azonos című műve alapján színpadra állított darab rendező-koreográfusa Györfi Csaba, a színház művészeti vezetője.

Szombat este a Magyar Állami Népi Együttes Naplegenda című előadását láthatja a közönség 
Fotó: Csibi Szilvia / Hagyományok Háza

A fesztivál második napján, szombat este a Magyar Állami Népi Együttes Naplegenda című előadását láthatja a közönség a Hagyományok Háza színpadán. A produkció rendező-koreográfusa Mihályi Gábor, az előadás zenei anyagát Nikola Parov zeneszerző segítségével erre az alkalomra újrahangszerelték, illetve néhány új dal is helyet kapott benne.

Ez is érdekelhet

A rendezvénysorozatot vasárnap este a Háromszék Táncszínház Hazától hazáig című folklórelőadása zárja, amelynek rendező-koreográfusai Módosné Almási Berta Csilla és Módos Máté.

A Határtalan Táncfőváros című programsorozat előadásairól a Hagyományok Háza weboldalán található további információ.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek