Esztergomi éjben penget a világ egyik legjobb gitárosa, Al Di Meola, a Margitszigetet népesíti be jampikkal Fenyő Miklós, s ugyanott viszi színre pekingi műsorát az Experidance Tánctársulat.

Pompás szabadtéri koncertek

Harminckét táncos, kilenc év, hat egész estés showműsor, tízórányi színpadi anyag, csaknem egymillió néző – ez a legkeresettebb színpadi produkciókat kínáló Experidance Tánctársulat eddigi leltára. Az együttes tagjai Táncművészeti Főiskolát végzett hivatásos táncosok, akik Experidance-Esszencia című műsorukat augusztus 16-án mutatják be a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A műsor eddig programjaik esszenciája: látványos koreográfiai válogatás, amelyben átfogó képet adnak eddigi kilenc évükről. Az előadás a tavalyi Magyar Kulturális Évad pekingi gálájára készült, s most a magyar közönség is láthatja a magyar tánc utazó nagyköveteinek új műsorát.

Ugyanezen a napon – tehát augusztus 16-án – az esztergomi Bazilika oszlopcsarnoka előtt a világ egyik legjobb gitárosa, a Magyarországra szinte már hazajáró Al Di Meola lép fel. Az olasz származású amerikai, Grammy-díjas gitárművész a latin zenétől a fúziós dzsesszig mindent játszik. Chick Corea együttesében indult, de a hetvenes évek közepétől szólókarrierbe kezdett. 1980-ban Paco de Luciával és John McLaughlinnel elkészítette minden idők legnagyobb példányszámban eladott és legnépszerűbb dzsessz korongját, a Friday Night in San Francisco-t. Ezúttal a Sunday Night in Esztergom következik – egy olyan pompás gitárossal, aki többek között Pavarottival, Phil Collins-szal, Santanával, Paul Simonnal, Frank Zappával is zenélt már együtt. 
Bár Di Meola Fenyő Miklóssal még nem játszott, de várható, hogy a rock and roll hazai apostola nélküle is teltházas bulit vonz augusztus 29-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, ahol először tíz éve lépett fel. Tavaly a meghirdetett egy helyett – a jampiőrület miatt – kétszer csavarta fel a szőnyeget.

A zenész azt mondja, hogy új bulit összehozni egyre nehezebb, de már elvárják tőle. Ezúttal Gyerünk a moziba be! címmel tart koncertet, ami a Made in Hungária filmre utal, melyet nagy sikerrel mutattak be a minap a Kalovy Vary-i filmfesztiválon, s melynek főszereplőit – Fenyő Ivánt, Szabó Kimmel Tamást és Kiss Tündét – is behívta a margitszigeti koncertmozijába. A fellépőket ezúttal is a Fenyő Gyöngye zenekar kíséri és a Jampi Angyalok tánccsoport rockizza majd körül, s persze, újra itt lesz a Csacska Macska Vokál.

Kattintson bármelyik fotóra és megnyílik a képgalériánk!

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.