Sugár Ágnes tévés játékot vezet

Színészek, rendezők és drámaírók szerepelnek az m2 csatorna sorozatában, melynek címe 100 év – Játék a színház. A műsor háziasszonya Sugár Ágnes, akit rég nem láttunk a képernyőn.

KultúraBorzák Tibor2008. 11. 26. szerda2008. 11. 26.
Sugár Ágnes tévés játékot vezet

– Örül annak, hogy visszatért a képernyőre?
– Valójában én nem hagytam abba a televíziózást, csupán kevesebbet szerepelek. Vezettem például az Örökös tagság gálaműsorát, majd az azt követő ötvenperces portréműsorokból hármat én készítettem. Ez évi négy alkalom.

– Nem tartja kevésnek?
– Egyáltalán nem. De a 100 év – Játék a színház című sorozatban újra a kamera előtt állok, és megint többet dolgozom a kollégákkal. Úgy rögzítjük a részeket, mintha élő adás lenne. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nincs bennem drukk.

– Hogyan lett a produkció műsorvezetője?
– Amikor nyár elején vége lett a Nyugat – 100 című adássorozatnak, a stáb egy emberként sóhajtott fel, de jó lenne folytatni. A forma adott volt, a tartalom pedig a magyar színháztörténet lett. Az MTV kulturális főszerkesztőségének vezetője, Sipos Pál kért fel a háziasszonyi szerepre.

– Nagy kedvvel vállalta?
– Természetesen, mivel a színházat eleve szeretem. Nemcsak a játék varázsol el, hanem a játékosok is. Korszakos színészek, legendás korszakok kerülnek a fókuszba. Az archívumban több mint nyolcszáz színházi előadás felvétele található, bőven van tehát miből válogatnunk. A sorozat fontossága a kultúraközvetítésen túl éppen abban rejlik, hogy ezeket az értékeket felmutassuk.

– Hány részre számítsunk?
– A tervek szerint tizenhat fejezet készül, éppen most vesszük fel a tizenegyedik és a tizenkettedik részt, melyek témája az operett, illetve az alternatív színház. De máris érzékeljük, hogy nem tudunk minden területet végigvenni. Bármennyire fáj, olykor kimaradnak az adásokból a legendás színészegyéniségek, úgyhogy azon törjük a fejünket, miként lehetne őket egy műsorban összehozni.

A beszélgetés folytatását a Szabad Föld pénteken megjelenő, 48. számában olvashatják.

Ezek is érdekelhetnek