Özönlenek a fiatalok Budapestre!

Mintegy 31 ország magyar fiataljai érkeztek tegnap Budapestre a 15. alkalommal megrendezésre kerülő Határon túli magyar fiatalok találkozójára, ahol a meghívottak tíz napon át anyanyelvi környezetben, történelmi és művelődéstörténeti ismeretekkel gazdagodhatnak.

LakóhelyemKovács Réka2010. 08. 17. kedd2010. 08. 17.
Özönlenek a fiatalok Budapestre!

A négy kontinensről érkező magyar fiatalok a programban a művészeti együttesek bemutatkozása mellett közművelődési és szórakoztató programokon, többek között múzeumlátogatáson, ismeretterjesztő előadásokon, és táncházon is részt vehetnek nemcsak Budapesten, de az idei évben Európa Kulturális Fővárosaként működő Pécsen is. Emellett a fiatalok ellátogatnak Muravidékre, a beregszászi színház és a Fővárosi Nagycirkusz előadására, mennek a sétahajózni és strandolni is.

A programok célja, hogy a fiatalok jobban megismerjék egymást, s hogy talán új barátságok alakulhassanak ki azok között, akiket nem csak a közös anyanyelv, történelem és kulturális örökség köt össze, hanem a Vendégségben Budapesten – Határon túli magyar fiatalok találkozóján szerzett élmények is.

Bővebb információ az Égtájak honlapon!

Ezek is érdekelhetnek