Rákbeteg világjáró kerékpáros

Randolph Westphal, a világjáró rákbeteg kerékpáros a debreceni Református Nagytemplom gyülekezeti termében fiatalokkal és az egyházkerület tagjaival találkozott. E rendkívüli ember mindenkire nagy hatást gyakorolt.

LakóhelyemBalogh Mária2010. 11. 28. vasárnap2010. 11. 28.
Rákbeteg világjáró kerékpáros

Randolph Westphal a kerékpározás Guiness- rekordere: az elmúlt 23 évben – kutyái kíséretében – több mint 170.ezer kilométert tett meg bringájával, több kontinenst és számtalan országot érintve. Az 52 éves német férfi 1987-ben indult el kerékpárjával Amerikába, ahol bőrrákot diagnosztizáltak nála és csupán néhány hónapot jósoltak neki az orvosok. Ő azonban nem adta fel, s újra útnak indult. Célja, hogy erőt adjon a beteg embereknek: mindig van remény.

1996-ban Argentínában elgázolta egy teherautó, koponyatörést szenvedett, elvesztette az emlékezetét, szagló- és ízlelőkészségét, s újra meg kellet tanulnia járni is. Több mint 20 műtéten és kezelésen van túl, ám töretlenül rója az útját, Két kutyája „szánhúzóként” is segítik az előrehaladásban és felszerelésének a kerékpárhoz kapcsolt utánfutón való szállításában.

Randolph Westphal a németen kívül anyanyelvi szinten beszél angolul. A 14 évvel ezelőtti balesetéig számtalan előadást tartott amerikai és európai egyetemeken.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek