Stadlerrel nem működne együtt a vevő, de a lelátón szívesen látják

Kelendő a stadion. - Stadler József híres-hírhedt birodalma, az akasztói futballaréna sorsáról <a href="http://szabadfold.hu/lakohelyem/hajra_stadion">közöltünk riportot a Szabad Föld 2014/20. számában</a>. A haszontalanul álló létesítmény jelenlegi tulajdonosa a Credit-Holding Kft.

LakóhelyemBorzák Tibor2014. 06. 09. hétfő2014. 06. 09.

Kép: Akasztó Stadler József futball stadion foci sport építkezés beruházás 2014 05 06 Fotó: Kállai Márton

Stadlerrel nem működne együtt a vevő, de a lelátón szívesen látják
Akasztó Stadler József futball stadion foci sport építkezés beruházás 2014 05 06 Fotó: Kállai Márton

Írásunkra reagált Tóth Zoltán, a Dél-Alföld Labdarúgó FC Utánpótlásért Alapítvány elnöke, aki fontosnak tartotta elmondani, hogy másfél hónapja tárgyalásokat folytat az illetékesekkel a stadion megvásárlásáról. Mint ismeretes, egy ingatlanportálon 220 millió forintért árulják a létesítményt, így ezen az áron juthat hozzá az 5,7 hektáros területhez az új tulajdonos. Amennyiben a nemrég létrehozott alapítvány működéséhez minden feltétel adott lesz (pillanatnyilag adószámra várnak), azonnal nyélbe ütik az üzletet. Ezt követően, várhatóan az ősz elején elkezdődhet a pályafelújítás, az épület rekonstrukciója, az öltözők rendbetétele.

Megtudtuk azt is, hogy a stadion továbbra is sportcélokat szolgál majd. Az alapítványnak kész tervei vannak a jövőre vonatkozólag. Főleg az utánpótlás-nevelést tűzték ki célul, ennek érdekében már felvették a kapcsolatot a térség településeivel, Akasztón kívül például Kiskőrössel, Solttal, Csengőddel. Mintegy ötszáz gyerekre számítanak az induláskor. Nem kizárt az sem, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség is támogatja az elképzeléseiket.

Tóth Zoltánnak felvetettük azt a tényt, hogy az akasztói ingatlan bizonyos részeire (például a stadion bejárata előtti útszakaszra) Stadler Józsefnek holtáig tartó haszonélvezeti joga van. Ezt a kérdést is rendezni kívánják, állítólag már történt személyes megállapodás a kérdéses terület tulajdonosaival. A falu egykori sikeremberével semmilyen együttműködést nem tartanak elképzelhetőnek, de bármikor szívesen látják majd a lelátón.

Ezek is érdekelhetnek