Kutyaposta – Elkeserítő kutyatörténet

Brutális videó jelent meg a minap az interneten: egy füzesabonyi telephelyen fejbe lőttek egy kutyát, aki csak vergődik a felvételen.

LakóhelyemSzücs Gábor2020. 11. 03. kedd2020. 11. 03.

Kép: Dr Szinesi András állatorvos Ajka rendelő rendelö kutya macska cica 2016.12.09 fotó: Németh András Péter, Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361

Kutyaposta – Elkeserítő kutyatörténet
Dr Szinesi András állatorvos Ajka rendelő rendelö kutya macska cica 2016.12.09 fotó: Németh András Péter
Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361

Ha jól számolom, éppen 728 hete írom a Kutyapostát, ami nagyjából 14, de inkább 15 évet jelent, hiszen egy ideig csak kéthetente kapott helyet a lapban a rovat. Abba viszont már belegondolni sem tudok, hányszor, de hányszor írtam elmebeteg állatkínzókról, rémisztő kutyagyilkosokról, különösebb eredmény nélkül.

Bár ez azért nem teljesen igaz, hiszen időközben törvény született az állatok védelméről és kíméletéről, csak éppen a bírák szinte soha nem alkalmazzák a jogszabály teljes szigorát. (Már azokban az ügyekben, amikor a kínzó emberállat egyáltalán bíróság elé kerül…) Mindenesetre fényes nappal azért ma már nem illik kutyákat minden ok nélkül agyonlőni – gondoltam eddig.

Hát, megint tévedtem.

Brutális videó jelent meg a minap az interneten: egy füzesabonyi telephelyen fejbe lőttek egy kutyát, aki csak vergődik a felvételen. A kutya életét az egyik ott élő fiatalembernek köszönheti, aki felemelte a sérült, óriási fájdalommal küzdő állatot, és az otthonába vitte. Ő volt az, aki a puskadörrenésre kiment, és a Face­bookra feltöltött videót a kutyáról elkészítette, amit nagyon jól tett, mert így van bizonyíték is.

Aztán később két állatbarát hölgy vitte az állatkórházba, ahol megműtötték. A lövedék a fejébe fúródott, majd a fülén távozott, ebből következően egészen biztosan nem légpuskával lőtték meg, hanem golyós fegyverrel. Szerencsére a kutyus már túl van az életveszélyen, de a bal szemét nem sikerült megmenteni, olyan súlyosan roncsolódott.

Az is kiderült, hogy a kutyus Füzesabony szomszédságában, egy faluban élt, volt gazdája, a nyakában chipje is, vagyis a lövöldözőnek lett volna módja a félénk kisállatot visszajuttatni az otthonába. E helyett sokkal egyszerűbb megoldást választott: fejbe lőtte, mondván: „Nem ide tartozik…” Információik szerint egy 65 éves helybéli, Sz. János lőtte meg a kiskutyát.

A magyarallatvedelem.hu és a Szurkolók az állatokért mozgalom mintegy húsz tagja is megjelent Füzesabonyban. Az elkövető szomszédjától megtudták, hogy a férfi már kétszer őrá is ráfogta a fegyverét, s állítólag aznap délután is ittas volt, amikor meglőtte a kutyát.

Némi zavar van a helyszíni tudósításokban, hogy ugyanis a rendőrök nem voltak hajlandók a helyszínen intézkedni, mire az állatvédők este 11-kor bementek a rendőrségre megtenni a feljelentést, de ott is ellenállásba ütköztek, amit Sz. úr – és családja – környékbeli befolyásának tulajdonítanak.

Szerencsére nemcsak az állatokért szurkolók mozgalma, hanem minden normális ember követeli a hidegvérű puskás ember megbüntetését, a megérdemelt ítéletet.

Ezek is érdekelhetnek