India bűvkörében

13 plusz egyes sorozatunkban ezúttal Gregor Bernadett színművésznőt kérdeztük.

LakóhelyemBalogh Boglárka2021. 05. 20. csütörtök2021. 05. 20.

Fotó: marthpoto

India bűvkörében Fotó: marthpoto

 1. Melyik születésnapja a legemlékezetesebb?

– A 40. születésnapom. A legjobb barátnőm egy meglepetésbulit szervezett, és mivel tudta, hogy nem vagyok nagy társasági ember, nem mondta el, mire készül. Megható volt, hogy mindenki, aki a 40 évem alatt az életem részese lett, rokon és barát, megjelent, hogy felköszöntsön.

 2. Bántja-e valami, amit elszalasztott az életében?

– Szerencsére semmi.

 3. Mit szeret önmagában?

– Azt hiszem, hogy a függetlenségemet és a szabadságomat. Szeretem, hogy képes vagyok önmagamban egy kerek egészet alkotni, hogy független tudok lenni mindentől és mindenkitől. Ez nem csak biztonság-, de szabadságérzetet is ad.

 4. Mivel lehet kikergetni a világból?

– Hazugsággal és a gonoszsággal. Ezzel a két dologgal nem tudok mit kezdeni, rendkívül felháborít.

 5. Kíváncsiságból kivel cserélne életet egyetlen napra?

– Egy természetfotóssal, aki Dél-Afrikában vagy Dél-Amerikában lesi a vadakat. Nagyon nagy várakozással néznék ennek a napnak elébe, izgatottan figyelném, mikor bukkan elő egy vadon élő állat, hogyan viselkedik a saját természetes közegében.

 6. Ha egy álomutazást nyerne, mit választana úti célul?

– Indiát. Bár soha nem jártam az országban, minden ellentmondásával és végletével nagyon közel áll hozzám a hindu világ és kultúra.

 7. Mi a legértékesebb értéktelen tárgya?

– Nem ragaszkodom alapvetően a tárgyakhoz, de amiket őrizgetek, azok a gyermekeim óvodai meg iskolai rajzai.

8. Mire sajnálja legjobban az időt?

– A várakozásra! Pontos embernek tartom magamat, épp ezért, amikor valaki megvárakoztat, azt érzem, hogy ellopja tőlem az értékes időt, amit nem fog tudni soha visszaadni.

 9. Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az egészségünkre meg az állataimra.

10. Kinek szánja az adója 1 százalékát?

– Állatmenhelynek. Azért nem akarok egyet külön kiemelni, mert több állatotthonnak is készítettem már 1 százalékos reklámkampányt. Az állatok mindig is közel álltak a szívemhez, régen nagyon macskás voltam, de most a kutyáimmal élek tökéletes szimbiózisban, rajongásig szeretem őket. Komolyan nem tudom, hogy mi fog történni, ha véget ér a karantén, és nem tudok 24 órában együtt lenni velük.

11. Melyik írótól olvasta a legtöbb könyvet?

– Coelhótól. Nemigen van olyan, amit ne olvastam volna. Persze akadnak ponyvaszerű írásai, de kell az is, amikor az olvasás pusztán szórakoztat, és nem feltétele, hogy mélyen elgondolkodjunk a történeten, egyszerűen csak visz magával a meseszövés. Kikapcsol, olvasmányos, telik vele az idő. Jó program a kezembe venni a könyvet. De ha a klasszikusokról beszélünk, akkor Jókai regényei még mindig verhetetlenek.

12. Mi a számítógépén és a telefonján a háttérképe?

– Nincsen laptopom, a telefonom háttérképe pedig egy befőttesüveg, amelybe mindenféle gyümölcs, eper, kivi, áfonya van téve. Elképesztő színkavalkád, pont ezért szeretem.

13. Ha az állatkertben egyetlen állatot kellene megfigyelnie egy napig, melyiket választaná?

– Valamelyik nagymacskát. Megmondom őszintén, azt, hogy egy napig figyeljek egy állatot, valószínűleg unalmasnak tartanám, de a nagymacskák olyan szépek, hogy velük talán nem tudnék betelni még egy nap után sem.

+1 Milyen idézetet tenne ki a hűtőajtóra, hogy minden reggele azzal induljon?

– Az idézetekkel bajban vagyok, mert bárhol találkozom is velük, kicsit mindig közhelyesnek tűnnek. Ellenben a reggeli rutinom mindennap feltölt. Az utóbbi időben hajnali ötkor kelek, a friss kávé illata, látványa, a szeretett állataim, a napfelkelte, mind-mind elengedhetetlen kellékei a napomnak. Imádom ezeket a csendes reggeleket.

Gregor Bernadett színésznő. 1972-ben Szegeden született, Gregor József Kossuth-díjas operaénekes és Belle Erzsébet tanárnő lányaként. 1995-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Horvai István és Kapás Dezső osztályában. 1996-tól a Nemzeti Színház, 2000-től a Pesti Magyar Színház tagja, 2012-ben az Újszínházhoz szerződött. Két mozifilmben szerepelt, és 2008-tól a Tornádó nevű együttes egyetlen női tagja. A Jászai Mari-díj mellett Story Ötcsillag- és Zenthe-díjban is részesült.

 

Ezek is érdekelhetnek