Fényben fürdő lelkek – földön és vízen

Legelőször 1938 pünkösdvasárnapján rendeztek eucharisztikus vízi körmenetet a Balatonon – szombaton pedig megismételték a Tihanyt Balatonfüreddel összekötő hajós zarándoklatot, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére.

LakóhelyemSzijjártó Gabriella2021. 09. 12. vasárnap2021. 09. 12.

Kép: Hajós körmenet Balatonfüred és Tihanyi apátság között mise oltáriszentség vallás egyház kereszténység katolikus Eucharisztikus kongresszus 2021 09 04 Fotó : Kállai Márton / Szabad Föld

Fényben fürdő lelkek – földön és vízen
Hajós körmenet Balatonfüred és Tihanyi apátság között mise oltáriszentség vallás egyház kereszténység katolikus Eucharisztikus kongresszus 2021 09 04 Fotó : Kállai Márton / Szabad Föld

Balatonfüred városa, a Tihanyi Bencés Apátság, a Veszprémi Érsekség és a Balatonfüredi Katolikus Plébánia kétnapos rendezvénysorozat keretében idézte fel az egykori katolikus világtalálkozó eme helyi emlékét. Maga a körmenet Mihályi Jeromos tihanyi perjel vezetésével indult útjára az apátságtól.

Indul a körmenet. Fotó : Kállai Márton

Az ünneplők kísérőhajókon követhették a Siófok katamaránon megtartott egyórás szentségimádást. Az Oltáriszentség a résztvevők kíséretében érkezett meg a Balatonfüredi Hajóállomásra, majd a Tagore sétányon dr. Udvardy György veszprémi érsek mutatott be szentmisét.

A háttérben az apátsági templom sziluettje...Fotó : Kállai Márton
Az ünneplők a kísérőhajón. Fotó : Kállai Márton
Esti pillanatok. Fotó : Kállai Márton
Következik a záró dicsőítés. Fotó : Kállai Márton

A szertartás résztvevőit egy fáklyás körmenet vezette a Kisfaludy Színpad szomszédságában berendezett szeretetvendégségre.

Úton a szeretetvendégségre. Fotó : Kállai Márton

 

Ezek is érdekelhetnek