Az állatkert hangja

13 plusz egyes kérdéscsokrunk vendége ezúttal Németh Kristóf színművész, színházigazgató.

LakóhelyemPuskás Kati2022. 05. 04. szerda2022. 05. 04.
Az állatkert hangja

 1. Melyik születésnapja a legemlékezetesebb?

– A tizedik, mert akkor két nagy álmom is teljesült. 1985-öt írtunk: a szüleim elvittek az akkori egyetlen kínai étterembe, és végre elértem az alsó korhatárt, hogy lemehessek a lőtérre. El nem múló szenvedélyem a sportlövészet, többszörös magyar bajnok vagyok, és a mai napig lejárok a lőtérre.

2. Bántja-e valami, amit elszalasztott az életében?

– Színművészeti egyetemistaként Gryllus Dorkával részt vettünk Pozsonyban egy amerikaiak által szervezett castingon, és ki is választottak. Szerepelhettem volna egy nemzetközi produkcióban, de nem tudtak egyeztetni az egyetemmel. A mostani fejemmel már konokabb lennék.

 3. Mit szeret leginkább önmagában?

– Az érzelmességemet, a romantikára való hajlamomat, szeretek elgyengülni az örömben. Szeretem a kitartásomat is.

 4. Mivel lehet kikergetni a világból?

– Amikor az ostobaság magabiztossággal párosul.

 5. Kíváncsiságból kivel cserélne életet egyetlen napra?

– A feleségemmel, hogy az ő szemével lássak, és megtudjam, mit gondol rólam.

 6. Ha egy álomutazást nyerne, mit választana úti célul?

– Sokfelé jártam már a világban, de valahogy eddig Bali kimaradt. Az indoné­ziai sziget szerepel a terveink között, úgyhogy biztosan el fogunk menni a családommal.

7. Mi a legértékesebb értéktelen tárgya?

– Egy svájci bicska, amit megörököltem a jogász-közgazdász-bankár édesapámtól. Emlékszem, hogy kismillió helyzetben kisegített minket. Kiskoromban én is kaptam kisbicskát, és azóta is mindig van sajátom, de édesapámét kiemelt helyen őrzöm és nagy becsben tartom.

 8. Mire sajnálja legjobban az időt?

– Az ostoba emberekre és az üres fecsegésre. Büszke vagyok arra, hogy a Jóisten kegyelméből azokkal az emberekkel vehetem körül magamat, akik nem ilyenek.

 9. Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra és a színházra. Mostani projektem, amire büszke vagyok: a Fórum Színház és Szentendrei Teátrum igazi családi színházat csinált a Tüskevárból. Olyan előadást sikerült létrehozni, ami a mai kamaszokhoz is tud szólni.

10. Kinek szánja az adója 1 százalékát?

– A Zala megyei Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványnak. Magam is koraszülött voltam.

11. Melyik írótól olvasta a legtöbb könyvet?

– A magyarok közül Karinthy Frigyestől. És nagyon kedvelem a mai Amerika legjobb írói közt számon tartott regény- és színdarabíró Cormac McCarthy műveit.

12. Mi a számítógépén a háttérkép?

– Egy karácsonyi, beállított „giccses” csa­­ládi fotó – mint említettem, érzelmes ember vagyok.

13. Ha az állatkertben egyetlen állatot kellene megfigyelnie egy napig, melyiket választaná?

– A szibériai tigriseket, mert kettőt közülük örökbe fogadtunk. Gyakori vendégek vagyunk, ott randevúztam a feleségemmel, sokszor megfordulunk ott a gyerekekkel is. Ráadásul én vagyok az állatkert hangja, és tagja az alapítványának is.

+1. Milyen idézetet tenne ki a hűtőajtóra, hogy minden reggele ezzel induljon?

– Hiszem és tudom: „Két ember között a legrövidebb út a mosoly.”

Németh Kristóf színész, szinkronszínész, a saját tulajdonú Fórum Színház igazgatója. 1998-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Benedek Miklós osztályában. Főiskolai tanulmányai alatt Tímár Péter Csinibaba című filmjének egyik főszerepét játszotta el. Tízéves kora óta áll a kamerák előtt és a mikrofon mögött, a legtöbb hazai sikersorozatban – köztük az immár ikonikussá vált Szomszédokban és a Barátok köztben is – játszott. Nős, két gyermek édesapja. Családjával Szentendrén él.

 

Ezek is érdekelhetnek