Élvezzük a jó időt a kültéri kerti padokon

A legjobb kerti padok tekintetében a klasszikus fa bútoroktól a dekoratív fém ülőgarnitúrákig és praktikus tárolópadokig igen széles a hazai online boltok kínálata. Ha úgy nézzük, a kerti pad egy nélkülözhetetlen elem, függetlenül attól, hogy kompakt változatot keres kis teraszhoz, vagy egy modern opciót, amely egész évben tökéletes kültéri ülőhelyet biztosít, amikor úgy dönt, hogy hosszabb időt szeretne a szabadban tölteni.

LakóhelyemPR cikk2022. 05. 12. csütörtök2022. 05. 12.
Élvezzük a jó időt a kültéri kerti padokon

Milyen anyagból készülnek a legjobb kerti padok?

A fából készült kerti padok nem véletlenül számítanak a klasszikus választásnak, mert a keményfák, mint a teak (Tectona grandis), ellenállnak a szélsőséges időjárásnak, és évtizedekig jól néznek ki. A lassan növekvő teakfa azonban az egyik legdrágább faanyag a piacon, ezért, ha kis költségvetésben gondolkodik, akkor keressen gyorsabban növekvő és megfizethetőbb keményfákat, mint az akác vagy az eukaliptusz. Nem olyan sűrűek és nedvességállóak, mint a teak, de hasonló természetes olajokat tartalmaznak, amelyek megakadályozzák a kültéri rothadást és tűrik az időjárás viszontagságait. A fa kerti padok élettartamának meghosszabbítása érdekében egyszerűen adjon a bútornak évente egy réteg favédő szert.

A fém kerti padok két fő anyagból készülnek; alumínium és acél. Az alumínium a leginkább időjárásálló, rozsdaálló és kevés karbantartást igénylő fém opció, de (hacsak nem tud kompromisszumot kötni) költségesebb lehetőség lesz. Az acél kültéren kevésbé tartós, de a porszórt bevonat segít ellensúlyozni a korrozív jellegét, akadályt képezve a fém és az elemek között. A porszórt acél általában a legolcsóbb fémalternatíva, de egy kicsit jobban kell ügyelnie arra, hogy letakarja vagy védje a szeszélyes időjárástól, és elkerülje az ütéseket, amelyek károsíthatják a porbevonatot, ezzel lehetővé téve a rozsdásodás kialakulását. A fém nagyon felforrósodhat a napon és télen hideg tapintású lehet, aggodalomra azonban semmi okunk, hiszen néhány kültéri párna ezt elviselhetővé teszi, és a fával ellentétben képes eltávolítani a fémről a nedvességet, így a kerti padok tökéletesen használhatók lesznek.

Érvek a rattan kerti padok mellett

A rattan kerti padok nagy valószínűséggel „PE-rattanból” vagy poliuretán rattanból készülnek, ami műanyagként kevés karbantartást igényelnek, nedvességálló és praktikus kültéri lehetőségeket kínálnak, bár nem feltétlenül a legkörnyezettudatosabb választás. A rattan kerti padok tartóssága főként a szerkezeti vázként felhasznált fémen múlik, az alumínium bizonyul a legerősebbnek, a porszórt acél pedig a megfizethetőbb, de a rattan is jó választás lehet.

Bármiből is készül, a kerti tárolópad nagyszerű többfunkciós lehetőség egy kisebb kertben, mivel helyet biztosít a kerti szerszámok és felszerelések elrejtéséhez, ugyanakkor kényelmes ülőhelyet is ad. A terméket megvásárolhatjuk szettben (100 és 200 ezer forintos árkategóriában) vagy egyedüli bútorzatként (közel 20 és 40 ezer forintos áron). Azt érdemes figyelembe venni, hogy hosszabb távon mire szeretnénk használni a kerti padokat és mekkora a rendelkezésünkre álló terület a teraszon vagy a kertben.

A Savarak összecsukható kerti pad 83 x 30 x 44 cm méretben és összecsukható kialakításban már 10 ezer forintért beszerezhető. A hasonló márkájú asztallal egy teljes étkezőgarnitúra szettet alkot és barna színben kerül kiszállításra. A kerti padok erős acélszerkezetből és 43 mm vastag nagy szilárdságú, úgynevezett HDPE anyagból készülnek. A műrattan kialakítású modern felszín hozzájárul a könnyű tisztításhoz és karbantartáshoz. Ha nincs nagy területe kint, úgy ezek a kerti padok ideálisak, hogy kreatívan rendezze be otthonának kertjét.

Vásárlás előtt…

A fentiek alapján elmondható, hogy ha a legtartósabb kerti padokat keresi, fontos, hogy ne csak az ár befolyásolja; vásárlás előtt feltétlenül olvassa el a termékleírást és az „apróbetűs részt”, valamint derítse ki, hogy pontosan miből is készült ez a kerti bútor.

Ezek is érdekelhetnek