A foci ünnepe Csepelen: újabb két csapat jutott a nagydöntőbe a Tippmix Minifoci Magyar Kupában

A Tippmix Minifoci Magyar Kupa első, hajdúszoboszlói állomása után ezúttal Csepelen folytatódtak a küzdelmek. A fővárosi állomásom bombaerős mezőny jött össze, így nem is csoda, hogy elképesztő izgalmak voltak az egésznapos tornán. A CSHC-pályán végül a Szilasi és Barátai szerezte meg a győzelmet, de az ezüstérmes Lázár Lovaspark is bejutott a budapesti nagydöntőbe.

LakóhelyemSzabad Föld2023. 06. 12. hétfő2023. 06. 12.
A foci ünnepe Csepelen: újabb két csapat jutott a nagydöntőbe a Tippmix Minifoci Magyar Kupában

 

A Tippmix Minifoci Magyar Kupa első, hajdúszoboszlói állomása az SZPCDSE-ECECE sikerével ért véget pünkösdhétfőn. A ceglédberceli csapat mellett a másik döntős H-Terasz jutott a július 16-án megrendezésre kerülő nyolccsapatos budapesti nagydöntőben. Csepelen az volt a legnagyobb kérdés, melyik két csapat csatlakozik a már említett együttesekhez.

Vasárnap Csepelen, a magyar minifoci válogatott bázisán folytatódott a kupasorozat, amely nemcsak a bombaerős mezőny miatt volt különleges, hanem amiatt is, hogy egy pályán zajlottak a küzdelmek, így reggel 8 órától egészen este 8 óráig zajlottak az események. A kilátogató nézők jó időben – olykor egy kis nyári záporral megfűszerezve – és jó hangulatban élvezhették az igazi minifoci ünnepet.

A benevezett 12 csapatot három csoportba sorsolták, ahol körmérkőzéses rendszerben döntötték el a tovább jutó helyezések sorsát. Mindhárom csoportból az 1. és 2. helyezettek és a két legjobb 3. helyezett jutott tovább a kieséses szakaszba, azaz a negyeddöntőbe. A csoportküzdelmek egészen fél négyig zajlottak, és óriási izgalmakat hoztak.

Látványos meccsek voltak Csepelen. Fotó: Polyák Attila, Origo

Az A jelű négyesből az Odin Fiai, a Szilasi és Barátai és a Chicago, a B csoportból a Squadra Anonima, a National Airon Team és a Todor Pet Bau Kft., míg a C-csoportból a Hope és a Lázár Lovaspark jutott a legjobb nyolcba.

A negyeddöntők egy mérkőzést kivéve szoros csatákat hoztak. A Lázár Lovaspark meggyőző játékkal, 6-3-ra verte a Squadra Anonimát, a Todor 2-1-re győzte le az Odin Fiait, a Hope a Chicago 1-0-s legyőzésével jutott a négy közé, míg a Szilasi igazán feszült mérkőzésen 2-0-s sikert aratott a National Iron Team ellen.

Az elődöntőben már hatalmas volt a tét, ugyanis a döntőbe jutó két csapat kvalifikálta magát a budapesti nagydöntőbe. A Lázár Lovaspark meglepően könnyedén, 4-1-re győzte le az első elődöntőben a Todor csapatát, majd a másik mérkőzés végig kiélezett csatát hozott, végül a Szilasi és Barátai 1-0-ra verte a Hope csapatát.

A bronzmérkőzésen a Hope a Todor ellen, így a bronzérmet szerezte meg. Este hét órakor vette kezdetét a döntő, amelyen a Lázár Lovaspark és a Szilasi és barátai találkozott. Az már a finálé előtt eldőlt, hogy ez a két csapat jutott a budapesti nagydöntőbe. A finálét a Lázár Lovaspark kezdte jobban, a magyar válogatott kapusa, Tajti Bence például előre is merészkedett, de a kapufa megmentette az ellenfelet.

A vezetést mégis a Szilasi szerezte meg, a 8. percben Soós Dávid szép góllal szerzett vezetést. A Lázár Lovaspark nem adta fel és a második félidő 19. percében egyenlíteni is tudott Hadnagy István révén.

Hatalmas izgalmakat hozott a döntő Fotó: Polyák Attila, Origo

Két perccel később a válogatott újonca, Kiss Gábor villant meg, az egyébként fantasztikusan védő Tajti is tehetetlen volt, így a Szilasi újból vezetést szerzett. A hátralevő percekben pedig már nem esett újabb gól, így a Szilasi és Barátai hódította el a trófeát.

A Szilasi és Barátai nyert Csepelen. Fotó: Polyák Attila, Origo

A Tippmix Minifoci Magyar Kupa második állomása zajlott Csepelen. Ahogy az várható volt, a négy közül ez az egyik legerősebb állomás. A budapesti minifoci krémje tiszteletét tette. Sok remek meccset, kiváló játékosokat láthattunk. Jövő héten Tápiószentmártonban, három hét múlva pedig Balatonfűzfőn fejeződik be a Magyar Kupa-selejtezője. Ezt követően a nyolc legjobb csapat a nagydöntőben találkozik majd, a végső trófeáért és a nemzetközi kupaindulás kiharcolásáért„ – mondta Pinkóczi Tibor, az Országos Minifutball Szövetség alelnöke.

A Magyar Kupa csepeli állomásának legjobb kapusa, Mészáros Dániel. Fotó: Polyák Attila, Origo

”Nagyon erős tornán vagyunk túl. Az egyik legjobb kupa volt, ahol valaha játszottam. Kiváló csapatokkal és játékosokkal voltunk együtt. Nehéz meccsek után sikerült megnyernünk a tornát. Az első meccs kivételével sikerült játékban mindenki fölé kerekednünk. Magabiztosan nyertük meg a kupát, de szeretnék gratulálni a többi csapatnak és a különdíjasoknak is„ – mondta a torna legjobb kapusa, Mészáros Dániel.

”Szeretném megköszönni, hogy egy ilyen jó tornát sikerült összehozni Csepelen. Örülök, hogy eljutottunk a döntőig, és így kvalifikáltuk magunkat az országos döntőbe. Nagyon remélem, hogy ott is ilyen jó eredményt fogunk elérni. Bizakodó vagyok annak ellenére, hogy sajnos a döntőben alulmaradtunk a Szilasi ellen. A játékunk bíztató volt, erre tudnunk alapozni a jövőben„ – árulta el a torna legjobb játékosa, Pál Patrik.

Farkas Bálint, a Tippmix Minifoci Magyar Kupa legjobb játékosa. Fotó: Polyák Attila, Origo

Rendkívül jó volt a rendezés és nagyon jól éreztük magunkat. Sajnálom, hogy kiestünk már a legjobb nyolc között. Az is nagy teljesítmény, hogy a rendkívül nehéz csoportunkat meg tudtuk nyerni.

Nekünk már ez is egy olyan teljesítmény, amiért megérte elindulni. Nagyon örülök, hogy a kapu előtt sokszor nyugodt tudtam maradni, értékesíteni tudtam a legtöbb helyzetemet, így sikerült megszerezni a gólkirályi címet” – összegzett a torna gólkirálya, Farkas Bálint.

Tippmix Minifoci Magyar Kupa, Csepel, végeredmény:

1. Szilasi és Barátai

2. Lázár Lovaspark

3. Hope

4. Todor Pet Bau Team Kft.

Különdíjasok:

A torna legjobb kapusa: Mészáros Dániel (Szilasi és Barátai)

A torna legjobb játékosa: Pál Patrik (Lázár Lovaspark)

A torna gólkirálya: Farkas Bálint (Squadra Anonima)

Nekünk már ez is egy olyan teljesítmény, amiért megérte elindulni. Nagyon örülök, hogy a kapu előtt sokszor nyugodt tudtam maradni, értékesíteni tudtam a legtöbb helyzetemet, így sikerült megszerezni a gólkirályi címet„ – összegzett a torna gólkirálya, Farkas Bálint.

Tippmix Minifoci Magyar Kupa, Csepel, végeredmény:

1. Szilasi és Barátai

2. Lázár Lovaspark

3. Hope

4. Todor Pet Bau Team Kft.

Különdíjasok:

A torna legjobb kapusa: Mészáros Dániel (Szilasi és Barátai)

A torna legjobb játékosa: Pál Patrik (Lázár Lovaspark)

A torna gólkirálya: Farkas Bálint (Squadra Anonima)

A verseny fordulóinak tervezett időpontjai és helyszínei:

05.29. hétfő: Hajdúszoboszló

A győztes SZPCDSE-ECECE és az ezüstérmes H-Terasz jutott a nagydöntőbe

06.11. vasárnap: Csepel

A győztes Szilasi és Barátai és az ezüstérmes Lázár Lovaspark jutott a nagydöntőbe

06.18. vasárnap: Tápiószentmárton

Versenykiírás és jelentkezés ide kattintva!

07.01. szombat: Balatonfűzfő

Versenykiírás és jelentkezés ide kattintva!

07.16. vasárnap: Döntő, Budapest

A már ismert részvevők:

- SZPCDSE-ECECE

- H-Terasz

- Szilasi és Barátai

- Lázár Lovaspark

Májusban elindult a minifoci teljesen új versenysorozata, a Tippmix Minifoci Magyar Kupa, amelynek minden állomásával kiemelten foglalkozik majd az Origo! A kupasorozat nagydöntőjét élőben követhetik majd nyomon az Origón! A Magyar Minifutball Kupa támogatója a TIPPMIX!

 

Ezek is érdekelhetnek