Jön a Tippmix Minifoci magyar kupa-döntő: a BL-csapat és a sötét ló

Vasárnap Csepelen rendezik meg Tippmix Minifoci Magyar Kupa nagydöntőjét, ahova a sorozat eddigi négy selejtezőjéből – Hajdúszoboszló, Csepel, Tápiószentmárton és Balatonfűzfő – nyolc csapat jutott be. A történelmi kupasorozat harmadik, tápiószentmártoni állomásáról a Todor Pet Bau Team Kft. és a Futottak Még együttese kvalifikálta a fináléba. 3. rész:

LakóhelyemSzabad Föld2023. 07. 13. csütörtök2023. 07. 13.
Jön a Tippmix Minifoci magyar kupa-döntő: a BL-csapat és a sötét ló

Todor Pet Bau Team KFT. – évek óta BL-szereplők

2015-ben alakult a csapat, amely azóta többször is teljesen átalakult. Az együttes jelenlegi magját főként futsal játékosok – volt NB1-es és jelenlegi NB2-es focisták – alkotják. Jelenleg is megújul a csapat, reményeik szerint, sikerrel.

„Gyakorlatilag a szövetség megalakulás óta majdnem minden jelentős eseményen jelen voltunk. Évek óta ott vagyunk a legjobb négyben, többször voltunk másodikok, és egyszer (2021) sikerült elsőnek is lennünk. A BL-ben is évek óta résztvevők vagyunk, ahol eddig még a negyeddöntőn nem sikerült túljutnunk„

– mondta az egyik csapatvezető, Závodszky Ádám. Hozzátette, az egyetlen állandó szponzoruk, a Todor-PET Bau Team Kft. Ez a másik csapatvezető, Adochiti Petru építőipari vállalkozása.

A Todor mindig jó erőkből áll. Fotó: Ladóczki Balázs, Origo.

„Bizakodóak vagyunk, mert azt gondoljuk, hogy végre sikerült egy stabil és ütőképes keretet összeraknunk. Ennek ellenére nem lesz egyszerű, ugyanis jelenleg nagyon kiegyenlített a mezőny, és gyakorlatilag bárki képes lehet megnyerni, vagy éppen elveszíteni a tornát.” – zárta a szavait Závodszky.

Futottak még – A sötét ló meglepetést okozhat

A csapat a 2000-es évek közepén alakult, de komolyan 2010-től, a Kaminokupa keretein belül méretették meg magukat és azóta is stabil, erős csapatnak számítanak. A játékosok nagy része amatőr labdarúgó, vagy hobbiként tekint a sportra. Így inkább egy jó baráti társaságról van szó, akiknek a labdarúgás a kedvenc időtöltése. A tavalyi Hungarian Open-döntőn elért második hely eddig a legnagyobb sikerük.

„A csapatunkat főleg a csapatvezetőnk Szlebi szponzorálja, illetve megemlíteném még a Budafok Autómosót is, akiknek szintén köszönjük a segítséget!„ – mondta Szlebárszky Péter, aki a közelgő MK-döntőről is beszélt.

A Futottak még nagy meglepetést okozhat. Fotó: Ladóczki Balázs, Origo.

„Miután megtekintettem a sorsolást, picit megkönnyebbültem, hogy a kevésbé erős csoportba kerültünk.Viccet félretéve, nagyon erős a mezőny,a minifoci elitje, krémje vonultatja fel magát.Kimondottan örülök, hogy mi is a részese lehetünk ennek. Szeretnénk a döntőig eljutni, ami iszonyatosan nehéz lesz, kőkemény munkát, akaratot és koncentrációt fog igényelni. Úgyhogy senki nem számíthat arra, hogy feltartott kézzel fogunk érkezni.”

07.16. vasárnap: Döntő, Csepel

A finálé résztvevői:

- SZPCDSE-ECECE

- H-Terasz

- Szilasi és Barátai

- Lázár Lovaspark

- Todor Pet Bau Team Kft.

- Futottak Még

- Airnergy

- H.O.P.E.

A csoportbeosztások:

A-csoport:

H-Terasz

Lázár Lovaspark

Szilasi és Barátai

SZPCDSE-ECECE

B-csoport:

H.O.P.E.

Futottak Még

Todor Pet Bau Team KFT

Airnergy FC

A Tippmix Minifoci Magyar Kupa-döntőre (Csepel Hungary Club 94 SE pálya, 1213, Budapest, Szentmiklósi út 1.) minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők, az egész napos eseményre a belépés ingyenes!

Májusban elindult a minifoci teljesen új versenysorozata, a Tippmix Minifoci Magyar Kupa, amelynek minden állomásával kiemelten foglalkozik majd az Origo! A kupasorozat nagydöntőjét élőben követhetik majd nyomon az Origón!Rendkívüli közvetítés az Origón: élőben a Tippmix Minifoci Magyar Kupa döntője.

A Magyar Minifutball Kupa támogatója a TIPPMIX!

 

Ezek is érdekelhetnek