Ne nézz hátra, Malacka!

13 plusz egyes kérdéssorozatunkra ezúttal Hadházi László humorista válaszol.

LakóhelyemVarga Attila2022. 01. 12. szerda2022. 01. 12.

Kép: Hadházi László humorista Rubik kockával 2020.02.20 fotó: Németh András Péter, Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361

Ne nézz hátra, Malacka!
Hadházi László humorista Rubik kockával 2020.02.20 fotó: Németh András Péter
Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361

 1. Melyik születésnapja a legemlékezetesebb?

– A harmincadik nagyon megviselt, mert éreztem, hogy vége, oda az ifjúság. Tetejébe aznap egy báli fellépésem is volt, ahova nehezen jutottam el az időjárás miatt, majd ott azzal fogadtak, hogy sokan nem jönnek, mert havazik; ha gondolom, haza is mehetek, nincs értelme az egésznek. Micsoda?! Egy fél napot utaztam az országúton csúszkálva a születésnapomon, majd a térdig érő hóban trappoltam, hogy itt legyek időben, és nincs értelme?! Amikor ennyi kilométer bennem van, nem fogom magam rosszul érezni senki fia miatt! Akkor legalább bulizzunk!

 2. Bántja-e valami, amit elszalasztott az életében?

– Nem szalasztottam el semmit, de ha mégis volna valami, szóljatok, majd ezután megteszem.

 3. Mit szeret leginkább önmagában?

– Ez a kérdés olyan, mint egy nagy gyomros! Bárki, akitől hallottam, hogy „azt szeretem magamban”, mind csalódást okozott. Itt egy példa erre:

– Én azt szeretem magamban, hogy pontos vagyok, és betartom a szabályokat.

– Mégis hetvennel mész, pedig negyvenes tábla volt.

– Nem láttam.

– Persze, mert ez egyirányú utca, és szembemész a forgalommal!

 4. Mivel lehet kikergetni a világból?

– Az önsajnálattal és a felesleges beszéddel, bár a kettő gyakran ugyanaz.

 5. Kíváncsiságból kivel cserélne életet egyetlen napra?

– Egy milliárdossal, akinek szerencséje volt. Kíváncsi vagyok, vajon várnám-e, hogy vége legyen annak a napnak. Érdekel az is, hogy az illető mit gondol magáról és rólunk.

 6. Ha egy álomutazást nyerne, mit választana úti célul?

– A Kirgiz Köztársaságot. Tényleg, elfogadják a védettségi igazolványt, vagy kell PCR-teszt?

 7. Mi a legértékesebb értéktelen tárgya?

– Némi orvosi fém, amit ingyen adtak, de sánta lennék nélküle. Nagyon fájt, amikor beszerelték, de kellett, mivel eltörtem a lábam. Szerintem senki egy petákot se adna érte.

 8. Mire sajnálja legjobban az időt?

– Az autóvezetésre.

 9. Mire nem sajnálja a pénzt?

– Biztonságra, hangszerekre, italokra, sporteszközökre és könyvre.

10. Kinek szánja az adója 1 százalékát?

– A kutyáknak. Az ember legjobb barátja. De vajon igaz ez fordítva is?

11. Melyik írótól olvasta a legtöbb könyvet?

– Nem számoltam sose. Kedvelem Rejtőt, Bukowskit, Hessét. Tőlük mindent olvastam, ami megjelent. Van, amit többször is. A kötelező olvasmányokat, bevallom, talán egyiket se, kivéve Gárdonyitól az Egri csillagokat. Humoristaként a poénok kidolgozásához sokat olvasok. Kedvencem Parti Nagy Lajostól a Sárbogárdi Jolán álnéven írt, A test angyala című kisregényt. Minden mondatán nevetek. Úgy van megírva, mintha egy buta ember írna egy szerelmes regényt. „Egy tonikot kérek sok szívószállal, és sajnos egy kis alkoholt is.” Veszélyes írásmű, ezért naponta csak egy fejezetet engedélyezek magamnak belőle. De tetszik Bornai Tibortól a Sejtés és Robert Capa életrajzi regénye, a Kissé elmosódva is. Alex Kershaw írt Capáról egy dokumentumregényt Vér és pezsgő címmel, ami olyan, mint egy Rejtő-regény.

12. Mi a számítógépén a háttérkép?

– Egy tollas-pikkelyes kígyószörny fojtogat egy arab démont egy lángoló harckocsi előtt. Ó, nem! Fogalmam sincs. Kit érdekel, hogy egy képernyőn a leglényegtelenebb dolog micsoda?! Jó, közben megnéztem. Sivatagi táj. Fontos ez? Gyári beállítás.

13. Ha az állatkertben egyetlen állatot kellene megfigyelnie egy napig, melyiket választaná?

– A botsáskát. Biztos nem lenne izomlázas a szemem tőle, mert meg se találnám.

+1. Milyen idézetet tenne ki a hűtőajtóra, hogy minden reggele ezzel induljon?

– Ne nézz hátra, Malacka, nem arra megyünk!

Hadházi László humorista. Számos felsőoktatási intézménybe járt (Mezőgazdasági, Rendőrtiszti, Egészségügyi, Testnevelési, Államigazgatási Főiskola), de különböző okokból mindegyiket abbahagyta. Aranykoszorús sportlövész. 1987-ben kezdett el írni, majd 1994-től különböző vidéki rádióknál dolgozott. 1996 és 2000 között az HBO Mennyi? 30! című műsorában tevékenykedett, de időnként feltűnt a Magyar Televízió Kisváros című sorozatában is. 2002-től saját reggeli műsort kapott a Juventus Rádióban, majd Debrecenben rádióknál dolgozott. 2011-ben megkapta az év humoristájának járó Karinthy-gyűrűt.