Berekfürdő gyógyvizéről híres

Berekfürdő az Alföldön található, a Nagykunságban, a Tisza-tavi régióhoz közel. Sokak szerint itt tör fel Magyarország egyik legjobb gyógyvize.

Lakóhelyem2008. 11. 08. szombat2008. 11. 08.
Berekfürdő gyógyvizéről híres

Községünk 1992 óta önálló település a Hortobágy szélén. Évről-évre sok vendég érkezik hozzánk gyógyulni, pihenni. A kiváló gyógyvíz, a csodálatos tiszta levegő a csend, a nyugalom csábítja hozzánk a nagyvárosokból a vendégeket
Az idén ünnepeltük a berekfürdői gyógyvíz feltörésének 80. évfordulóját, és ebből az alkalomból rendezvénysorozatot terveztünk. Célunk az volt, hogy országosan is megismerjék a település 80 éve létező adottságait, vizének gyógyító erejét.
A 9 hektáros strand különböző hőfokú gőzölgő medencéi utánozhatatlan miliőt ígérnek télen és nyáron egyaránt. Hat külső gyógyvizes medence, egy klórmentes forgatott vizű gyermekmedence, valamint két fedett gyógyvizes medence várja a fürdőzőket egész évben.
A mintegy fél évszázados terebélyes fák hűs árnyékot adnak a nyári hőségben. De komoly hagyománya van a téli fürdőzésnek is: a vendégek kedvelik a csevegős lubickolást a páradús hidegben.
A berekfürdői gyógyvíz jódos, brómos alkáli-hidrogén-karbonátos, konyhasós összetételével a lúgos kémhatású vizek közé tartozik.  A gyógyvíz kiválóan alkalmas reumatikus eredetű fájdalmak csökkentésére, akut bőrgyógyászati panaszok kezelésére, alkalmas nőgyógyászati problémák orvoslására és sportsérülések utókezelésére.
A fürdő továbbfejlesztéséhez pályázatot nyújtottunk be. Az 1 milliárd forint bekerülési összegű, 487 millió forintos uniós támogatással megvalósuló fejlesztés régi álom beteljesülését jelenti, mellyel újabb impulzust kaphat a Nagykunság turizmusa, és tovább nőhet a 100 ezer feletti vendégéjszakák száma Berekfürdőben.
A település legfőbb erénye a csendes és családias jellege. A zajos, füstös, rohanós nagyvárosi élet után, bizton állíthatjuk, pihentető és felemelő érzés ideutazni, és élvezni a békét és a nyugalmat Berekfürdő utcáin, strandján, szállodáiban.
Ez a kis település éves szinten mintegy 150 ezer vendéget fogad. A vendégek magánszálláshelyeken és szállodákban tudják eltölteni idejüket.
Bízunk benne, hogy sikerült felkelteni az érdeklődést községünk gyógyvize iránt és várjuk az ország minden részéről vendégeinket.

Fodor Judit