Hegy(i)menet- A kerti szék

Öt nap után elállt az eső. Géza úgy érezte magát, mintha Kolumbiában lenne, azon belül is Macondóban, señor Marquez egyik regényében, azok közül, amelyeket úgy szeretett.

LakóhelyemHegyi Zoltán2020. 10. 29. csütörtök2020. 10. 29.
Hegy(i)menet- A kerti szék

De most, amint a Napocska kimerészkedett a felhők mögül, azonnal kiült az egyik kerti székére és a csalóka őszi fényben D-vitaminban fürdette az arcát, ami ezekben a vérzivataros időkben felettébb ajánlott és egyben javallt. Gézának rengeteg kerti széke volt. Még másodállásos pincér korában szerezte őket, amikor kicserélték a bútorokat a kerthelyiségben, ahol a buszozás után néha dolgozott egy kicsit.

Igencsak megörült a zsákmánynak, mivel a vasvázas ménkű nehéz székek a hozzájuk tartozó asztalokkal együtt gyerekkora Hűvösvölgyére, a Balázs vendéglőre meg a hozzá közeli Hársfára emlékeztették, ahol akkoriban gyakran ebédelt a szüleivel. Így aztán arra a keserédesen vidám korszakra is emlékezett, amikor még voltak szülei.

Aztán beköszöntött a retro (még a szótól is iszonyodott), és a bútorok újra némi pénzbeli értéket is képviseltek, így mikor Gézának a bankterror miatt sebtiben költözködnie kellett, az ingóságai iránt érdeklődő hiénák azonnal lecsaptak volna rájuk, de csak azért sem adta őket. Dafke. Így aztán most itt ül a harminckét széke közül az egyiken és átengedi magát a gondolatainak.

Például annak, hogy a házával kapcsolatban is megjelentek a hiénák, és egyikük, a szociopata Elvis-imitátor hosszasan zaklatta, de Géza inkább tizenkilencre lapot húzott (szintén dafke, a makacsságot és a zsarolhatatlanságot a családi legendá­rium szerint anyai nagyapjától örökölte, aki inkább véresre verette magát a tanácsházán, mint hogy önként és dalolva belépjen a téeszcsébe), és ez be is jött neki.

Így legalább nem járt úgy, mint megannyi, útszélen hagyott sorstársa, akik szintén szabad akaratukból dönthettek. Az öngyilkosság és a hajléktalanság között. A szocio­pata Elvis-imitátor, nem bírván elviselni, hogy nem jutott hozzá a piaci ár feléért Géza tagadhatatlanul szép házához, még az elköltözése után is zaklatta néha különféle átkozódó SMS-ekkel (ebből lehetett tudni, hogy milyen periódusokban támadja az agyát a drog), és az is felmerült az egyébként zen korszakát élő buszvezetőben, hogy feljelenti a rendőrségen, amiről egyébként még nem tett le teljes egészében, de most, hogy elállt végre az a rohadt eső, és ő a szomszédban totyorgó kacsák és gyöngytyúkok neszezésére meditált, ismét elengedte a szerencsétlent.

Úgyis van éppen elég baja a rengeteg önemésztő gyűlöletével megverve.

Ezek is érdekelhetnek