Így leszünk biztonságban az élet különböző területein

Szinte mindenki szereti a biztonságot, az állandó, megszokott dolgokat. Viszont ironikusan az életben semmi sem biztos, csak az, hogy a világ folyamatosan változik. Az alábbi 5 példa jól mutatja azt, hogy annak, aki biztosra szeretne menni, milyen furcsaságokra kell odafigyelnie, ha nem akar kellemetlen meglepetéseket.

LakóhelyemPR cikk2022. 11. 03. csütörtök2022. 11. 03.

Kép: data security concept: computer, tablet, phone bound by metal chain and closed with combination lock on wooden table, Fotó: Ruslan Ropat

data security concept
data security concept: computer, tablet, phone bound by metal chain and closed with combination lock on wooden table
Fotó: Ruslan Ropat

Azok a fránya vízvezetékek

Senki sem szereti, ha épp nála lesz egyik pillanatról a másikra csőtörés. Az sem jobb, ha egy házibuli alatt dugul el a WC-ben a lefolyó. Persze ha sikerül eldugítani a kádat, és alaposan eláztatni az alsó szomszédunkat, az sem a legjobb helyzet.

Szerencsére van erre megoldás, ami sokkal egyszerűbb, mint egy falbontással és rengeteg törmelékkel járó csőtörés azonnali elhárítása. Mivel nem látunk a jövőbe, érdemes lehet az ilyen problémákat előre megoldani: hívjunk ki legalább félévente egy vízvezeték szerelőt, s nézessük át vele a falakban lévő csöveket (természetesen műszerrel, nem falbontással), illetve ellenőriztessük vele a lefolyókat, illetve a ház körüli vízszabályozó, -mozgató és -keringető berendezéseket is.

Ez olcsóbb is, hiszen ha van is valami hiba, azt felesleges komplikációk nélkül meg tudja majd javítani a vízszerelő.

A kukkoló szomszédok

Lehet, hogy amikor megvettünk álmaink házát, a környék egy csendes, nyugodt helynek számított, de sajnos tapasztalatok alapján ez nem marad így örökké. Sokan találkozhatunk a „kíváncsi szomszéd” jelenséggel, amikor is a mellettünk lakók érdeklődő pillantásokat vetnek pázsitunk hosszára és minőségére, családi rendezvényeinkre és magánéletünkre. Ha forgalmasabb út mellett lakunk, megfelelő kerítés nélkül a járókelők is könnyedén szemügyre vehetnek minket és otthonunkat. Tökéletes megoldást nyújthat erre egy strapabíró és lehetőleg magasabb lemez kerítés, amivel megóvhatjuk magánéletünket a kíváncsiskodóktól. Így sem a szomszéd, sem az utcán sétálók nem láthatnak mást, mint egy gyönyörű szép, igényesen kialakított lemez kerítést.

Tekintsünk erre hosszú távú befektetésként, amivel sok bosszúságtól és hívatlan tekintettől kímélhetjük meg magunkat. Arról nem is beszélve, hogy ez a megoldás rendkívül esztétikus látványt nyújt, amivel könnyedén feldobhatjuk otthonunk hangulatát.

Rémálom a költözés?

Sokak számára jelenti a költözés azt, hogy a következő hetekben semmit sem talál majd meg, mert minden dobozokban van. Mivel munka mellett sokszor csak a legsürgősebb tennivalókra jut idő, sokaknak néhány nap helyett több hónapig is eltart, mire belakják, megszokják az új helyet.

Aki nem szereti a meglepetéseket, annak érdemes a költözés előtt néhány órát rászánnia a dobozok címkézésére (melyikben mi van, illetve melyik helyiségbe megy a doboz), kinéznie egy jó költöztető céget, és ha teheti, olyat választani, amely teljes körű költöztetés szolgáltatást nyújt. Ezekkel az előkészületekkel sokféle kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat.

Ha a ki- és bepakolásban, bútorok szét- és összeszerelésében költöztető segítségét kérjük, ugyan többet kell majd fizetnünk a szolgáltatásért, viszont rengeteg időt és energiát spórolunk magunknak vele. Így nem kell aggódni a kényes holmik és a szétszórtság miatt, hiszen profi kezekben lesznek az értékeink.

Az internet is lehet veszélyes

Mivel a legtöbb ember nem tudja, hogy mire való a TOR böngésző, illetve azt sem érti, hogy hogyan tudják a hackerek feltörni az e-mail vagy a közösségi média fiókjukat (itt megjegyeznénk, hogy a hollywoodi filmekben a Windows Task Manager megnyitása nem hackelés..) , így számukra létre kellett hozni egy olyan könnyen kezelhető biztonsági felületet, amely segíti megvédeni a személyes adataikat az interneten.

Vannak fizetős és ingyenes VPN szolgáltatók, így akit az utóbbi érdekel, feltétlenül nézze meg az alábbi listát, ahol a Magyarországon lévő legjobb VPN ingyen elérhető szolgáltatóit lehet megnézni.

Egy jól beállított VPN segítségével biztonságosabban lehet majd böngészni az otthoni vagy a mobil interneten anélkül, hogy illetéktelen cégek kezére kerülnének az adataink.

Ha itt hagyjuk egy kicsit a hideg időt..

Ha ilyenkorra tudtuk csak le a nyári hajtást, mert gyógyfürdőben vagy óriási vendéglátó komplexumban töltöttük kemény munkával a nyarat, ne feledkezzünk el a várva várt utazás előtt a biztonságról. Igazából mindegy, hogy a mauritiusi nyaralás vagy egy 4 hetes sétahajózás lett az úticélunk, fontos, hogy mi és csomagjaink is végig biztonságban legyenek. Használjunk kifejezetten reptéri utazásokra kifejlesztett csomagkövetőt, illetve még csak véletlenül se induljunk el utasbiztosítás nélkül!

Fontos, hogy legyenek nálunk olyan alapvető dolgok, mint a széntabletta, lázcsillapító, fájdalomcsillapító, rovarcsípés és napégés elleni krémek, ragtapaszok, vitaminok és az egyéni gyógyszerek is, hiszen ha lehet, jobb megelőzni a bajt, s készüljünk fel mindenre, hogy ne a nyaralás során kerüljünk kellemetlen helyzetbe.

Ezek is érdekelhetnek