Kiírták az idei Wekerle Sándor könyvtárbővítési pályázatot

A TINTA Könyvkiadó pályázatot ír ki iskolai és közkönyvtárak bővítésére, könyv- és szótárállományuk gyarapítására 50%-os kedvezményes, pályázati áron.

LakóhelyemTinta Könyvkiadó2022. 11. 03. csütörtök2022. 11. 03.
Kiírták az idei Wekerle Sándor könyvtárbővítési pályázatot

A pályázat célja:

A magyar könyvtárak ellátása a magyar nyelv új, korszerű szótáraival. A TINTA Könyvkiadó korszerű kiadványai híven tükrözik szókincsében gyorsan változó nyelvünket. Ezek a könyvek, szótárak, munkafüzetek hozzájárulnak az anyanyelvi kompetencia fejlesztéséhez, segítséget nyújtanak a szabatos, helyes nyelvhasználathoz. A kétnyelvű szótárak hatékonyan támogatják az idegen nyelvek gyors elsajátítását. A kiadványok szerzői széles körben elismert nyelvészek, szakemberek: egyetemek, akadémiai kutatóhelyek munkatársai.

A szótárak összeállítói a legújabb módszerekkel vizsgálják nyelvünket és foglalják szótárakba gazdag szókincsünket. A TINTA Könyvkiadó, mint a magyar egynyelvű szótárak legnagyobb kiadója, átérezve felelősségét pályázatot ír ki, hogy a magyar közoktatásban széles körben elérhetőek legyenek a magyar nyelv mai állapotát leíró új szótárak. A TINTA Könyvkiadó szótárai közül többet a Magyar Tudományos Akadémia Szótári Munkabizottsága Kiváló Magyar Szótár díjjal tüntetett ki.

A pályázható könyvek, szótárak listája:

1. Anya–nyelv–kvíz (Újdonság) 2. 33 retorikai elemzés (Újdonság) 3. Vajda János huszonöt legszebb verse (Újdonság) 4. Ezópus meséi angolul és magyarul (Újdonság) 5. Mesélő falu (Újdonság) 6. Buzsáki motívumok kifestőkönyve (Újdonság) 7. Munkafüzet az igekötők tanulásához (Újdonság) 8. Most kezdődik a tánc (Újdonság) 9. A történeti nyelvtudomány alapjai, reprint kiadás (Újdonság) 10. Magyar helyesírás 11. Anya–nyelv–lecke 12. Anya–nyelv–kincs 13. Anya–nyelv–mester (Ismét kapható) 14. Etimológiai szótár 15. Jókai-enciklopédia 16. Magyar nyelvtan 17. Aki keres, az talál (Ismét kapható) 18. Meseszótár 19. Válogatott kínai közmondások 20. Angol könyvcsomag 21. Német könyvcsomag 22. Diszlexia könyvcsomag 23. Megelőzöm a számolási zavart! 24. Négy anyanyelvi felmérő együtt 25. Két anyanyelvi felmérő együtt 26. Három munkafüzet együtt a szövegértés fejlesztéséhez 27. Két munkafüzet együtt a mondatelemzéshez 28. Két helyesírási munkafüzet együtt 29. Hasonlatok munkafüzet

 

A pályázat kiírójának, a TINTA Könyvkiadónak kötelezettségvállalása

A TINTA Könyvkiadó kötelezettséget vállal, hogy a pályázó által megpályázott könyvek teljes árának felét 3,5 millió Ft-ig támogatásként átvállalja, minden könyv esetében a készlet erejéig.

A pályázat érvényességi köre:

A pályázaton részt vehet minden könyvtár és alsó-, közép-, felsőfokú tanintézet, az intézet alapítványa, ill. fenntartója.

A pályázati kedvezmény alsó és felső határa:

Egy könyvtár, intézmény vagy alapítvány 15 000 és 200 000 Ft közötti támogatást igényelhet. A pályázat csak abban az esetben érvényes, ha a megpályázott könyvek pályázati ára eléri a 15 000 Ft-ot.

A pályázat időtartama:

A Wekerle Sándor könyvtárbővítési pályázatra 2022. október 3-tól 2022. november 11-ig folyamatosan nyújtható be pályázat. A pályázat kiírója a határidőn túl beérkező pályázatokat nem fogadja el.

A pályázat lebonyolítása:

A pályázaton induló könyvtár, intézmény vagy alapítvány a pályázat kiírásában szereplő könyvek közül az arra rendszeresített adatlapon megpályázza a beszerezni kívánt kiadványokat. A kitöltött pályázati adatlapot e-mailben eljuttatja a TINTA Könyvkiadóba. A pályázat kiírója folyamatosan, de legkésőbb 2022. november 30-ig elküldi a megrendelt kiadványokat az intézménynek, elhelyezve a csomagban a 15 napos fizetési határidővel kiállított átutalásos számlát. A számlát a pályázó továbbítja a pénzügyi illetékesnek. A pályázat kiírója postázási és csomagolási költséget nem számol fel.

A pályázatról és a pályázható könyvekről részletes ismertető olvasható a www.tinta.hu honlapon. A pályázati felhívás és a pályázati adatlap is letölthető a honlapról.

Ezek is érdekelhetnek