Elindult a Mosolyvarázs

A Mosoly Alapítvány nyerte el „Az év támogatottja 2009” címet – az éves Mosolyvarázs Program megvalósításához 40 millió forinttal járul hozzá a Tesco-Global Áruházak Zrt. és a Procter&Gamble.

Lelki bajokSzabad Föld Online2009. 09. 30. szerda2009. 09. 30.
Elindult a Mosolyvarázs

„Az év támogatottja” programot 2003-ban azzal a céllal hívta életre a Tesco-Global Áruházak Zrt., hogy olyan alapítványok működését támogassa, melyek hátrányos helyzetű fiatalokon segítenek, vagy a helyzetük, életminőségük javítását célzó eseményeket szerveznek. A hét éves múltra visszatekintő program számos alapítványt támogatott már, rajtuk keresztül pedig számtalan érintett körülményein javított. A Tesco kezdeményezése 2008-ban elnyerte a Procter&Gamble szimpátiáját is, így a két vállalat összefogása eredményeként a korábbi 20 millió forintos keretösszeg 40 millióra nőtt.

A Mosoly Alapítvány 1996 óta vállalkozik arra, hogy a krónikusan vagy súlyosan beteg, fogyatékkal, illetve nehéz szociális körülmények között gyermekek testi-lelki jóllétét és egészségét megerősítsék.

– Ezek a fiatalok nehezen küzdenek meg a gondjaikkal, könnyen elvesztik az önbizalmukat, ritkán élik át az örömteli pillanatokat, sőt sokan még azt is lehetetlennek érzik, hogy életük valaha jóra fordulhat. Mi olyan élmény- és művészetterápiás foglalkozásokat szervezünk a gyerekeknek, melyeken hatékony pszichológiai, gyógypedagógiai módszereket kombinálunk zenével, mozgással, képzőművészettel, szerepjátékkal. A foglalkozásokon a fiatalok megtanulják, miként lehet megmászni az előttük magasodó üveghegyet, hogyan repüljenek a bennük élő táltos paripával, váljanak óriássá. Igyekszünk megtanítani nekik, miképpen küzdhetik le mindennapi akadályaikat – mondta Nagy Ildikó, a Mosoly Alapítvány projektkoordinátora.

A Mosolyvarázs Program keretében élmény-, életmód- és művészetterápiás programokat, valamint alkotó foglalkozásokat szerveznek a gyerekek és családjaik számára. Az alapítvány eddigi tevékenységét olyan elemekkel bővítheti, mint az ország több pontján megrendezésre kerülő Egészséges Életmód Napok, illetve a gyerekek számára októberben kiírandó alkotópályázat megszervezése.

Bemutatkozott a Mosolyvarázs Program első nagykövete, Lackfi János költő, meseíró, aki az idén a „Kövér Lajos aranykeze” című meseregényéért megkapta Az év gyermekkönyve díjat.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek