Ma megőrült az OTP!

Nagyjából 1,2 forintot tudott erősödni ma a pénzünk az euróhoz viszonyítva. Nem rossz hír, de lehetett volna jobb is, igaz most úgy tűnik éppen a Magyar Nemzeti Bank alapkamattal kapcsolatos döntése miatt nem ugrott nagyobbat a forint.

Ország-világO. Horváth György2009. 11. 23. hétfő2009. 11. 23.
Ma megőrült az OTP!

Zárás előtt néhány perccel 267 forint felett állt az euró jegyzése, vagyis a nyitáshoz képest valamelyest javult az árfolyam. De akár azt is mondhatnánk, hogy nem sokat változott: az utóbbi kereskedési napokon megszokott formáját hozta. Kicsit erősödött, kicsit gyengült, aztán megint erősödött Ma ugyanis megjárta már a 269-s árfolyamot éppúgy, mint a 267-t.

A tőzsde viszont szárnyalt, több mint 3 százalékkal mutatott a BUX nagyobb számot, mint a reggeli nyitás idején. Zárás előtt néhány perccel 21274 ponton állt a hazai tőzsde mutatószáma. Főként az OTP jeleskedett a maga csaknem 5 százalékos drágulásával.

A Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa sem okozott ma meglepetést: valóra váltotta az elemzők többségének jóslatát, azaz a korábbi 7 százalékról 6,5 százalékra mérsékelte az alapkamat szintjét. Az sem kizárt, hogy éppen ez tartotta vissza a befektetőket, hogy komolyabb forintüzleteket kössenek, és emiatt nem erősödött jobban a forint árfolyama.
 

Ezek is érdekelhetnek