Van bennük Swing

a Glenn Miller Orchestra a harmincas-negyvenes évek swing-korszakának legendás alakja, Glenn Miller zenei örökségét viszi tovább. Holnap a Millenáris Teátrumban csendül fel olyan klasszikus dzsessz szám, mint az In the Mood vagy a Pensylvania 6-5000.

Ország-világPapp Zsuzsanna2009. 11. 27. péntek2009. 11. 27.
Van bennük Swing

Glenn Miller neve és zenéje annak ellenére legenda maradt, hogy csupán negyvenéves volt, amikor a II. világháborúban lezuhant a repülőgépe Franciaország felett, ahova azért utazott, hogy az amerikai csapatokat szórakoztassa. Az eredetileg pozanista zenekarvezető azt vallotta: egy együttesnek legyen egyedi hangzása és személyisége. Ő ezt a különleges, védjegyévé vált hangzást a szólót játszó klarinét és tenor szaxofon együttesével és az őket kiegészítő kísérő szaxofonok, rezesek és ritmusszekció jellegzetességével adta meg. Számaik számos slágerlistát vezettek és milliós bevételeket hoztak. Miller 2003-ban posztumusz Grammy-életműdíjat kapott.

Az ő nevét vihette tovább 1985-ben alakult zenekarában Wil Salden, a swing-rajongó maastrichti zenész. Azóta töretlen sikerrel járják velük a világot, mindenhol teltházas koncertek és óriási óváció fogadja őket. Wil Salden célja, hogy tovább vigye Glenn Miller örökségét, s ezzel életre szóló zenei élménnyel gazdagítsa a közönségét.

Az együttes legújabb CD-jén és holnapi koncertjén a jazz és a swing olyan óriásai előtt tiszteleg, mint Nat King Cole, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Duke Ellington.

Várjuk a koncertet, hiszen ahogyan Glenn Miller mondaná Duke Ellington szavaival: Semmi értelme, ha nincs benne swing! („It Don’t Mean a Thing, If it Ain’t Got that Swing!”)

Ezek is érdekelhetnek