Százmilliók az olvasás támogatására

A Debreceni Egyetem könyvtára 350 millió forintos uniós támogatást nyert az olvasáskultúra írott és internetes fejlesztésére.

Ország-világBalogh Mária2010. 02. 03. szerda2010. 02. 03.
Százmilliók az olvasás támogatására

Non-stop online kölcsönzéssel, interaktív portálok kialakításával, valamint komplex e-learning módszerek bevezetésével korszerűsíti szolgáltatásait a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára – együttműködve a debreceni középiskolákkal, könyvtárakkal és a szakmai partnerekkel. A 350 millió forintos összegből megvalósuló pályázatnak köszönhetően fejlődnek a könyvtárat használók digitális lehetőségei, javulnak a fogyatékkal élők könyvtárhasználati körülményei, s tökéletesedik az Országos Dokumentum-ellátási Rendszer is.

Blogok, interentes üzenetküldő szolgáltatások, valamint képújságok bevezetését kezdheti el konzorciumi keretek között a cívisváros univerzitásának Egyetemi és Nemzeti Könyvtára, valamint a Tiszántúli Református Egyházkerület két könyvtára. A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében multifunkciós munkállomások, automata kölcsönző pultok is kiépülnek, s a könyvtári szolgáltatások 24 órán keresztül elérhetőek lesznek.

– A könyvtárfejlesztés eredményeként széles körű társadalmi információs igényeket kielégítő tudás- és forrásközponttá válhat a Debreceni Egyetem könyvtára, mely épülettől és nyitvartási időtől függetlenül, interaktív eszközök használatával nyújtja majd szolgáltatásait – hangsúlyozta dr. Virágos Márta, az Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár főigazgatója.

Ezek is érdekelhetnek