Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Gyulai kolbász- és sódarmustra várja mindazokat március 19-21. közt, akik húsvét előtt már ráéheztek a „disznóságokra”.
Kép: disznóvágás kondér tűz lábas étel disznó néni hurka kolbász 2006 02 18 Fotó: Kállai Márton
A szenvedélyes húsevőknek érdemes megjegyezniük a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének nevét, ugyanis ínycsiklandozó programok sorával várják a hétvégén a városba látogatókat. Böjt idején is elcsábítja a haspártiakat a Gyulai Kolbász- és Sódarmustra, melyen a hagyományos füstölési eljárással készült sonkákat, szárazkolbászokat, húsokat és egyéb finomságokat állítják ki. Persze kóstolni is lehet, s aki teheti, megejtheti a húsvéti bevásárlást. A húsvéti termékek egyúttal versenyeznek, nemcsak a vevők kegyeiért, de egymással is. Az idén másodszor megrendezendő seregszemlére tucatnyi húsipari cég és több magánszemély jelentkezett.
A március 19-21. közt zajló eseményt, melynek helyszíne a hajdani Almásy kastély cselédszárnya lesz, koncertek, gasztronómiai bemutatók és gyermekprogramok színesítik. Természetesen lesz disznóvágás és a kolbászkészítés csínját-bínját is elleshetik a résztvevők. Sőt, bemutatót tartanak a Gyulai Kolbászlovagok is. Aki a nehéz falatok után cigányzenés borkóstolásra vágyik, az sem fog csalódni. A tettre kész vendégeket sonkatúrára is várják, ennek állomásain valódi hungarikumokat kóstolhatnak, s nem mellesleg megismerhetik az ízletes gyulai kolbász történetét is.
Akinek kedve támadt a gyulai kirándulásra, már április 18-án is felkeresheti a várost: ekkor tartják a XI. Kisüsti Pálinkafesztivált. A Várkertben szabad tűzön főtt étkeket is készíthetnek azok, akik vállalják, hogy az alapanyagok közül nem felejtik ki a pálinkát és kolbászt.
A márciusi hétvége részletes programjai a gyulaihentesek.hu honlapon találhatók.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu