Cigány motívumok és a farmer násza

Ma rendezik a Gödör klub teraszán Magyarország első roma divatbemutatóját, a Romani Design Stúdió és a Bánki-tó Fesztivál közös szervezésében.

Ország-világGallai Jóska2010. 07. 24. szombat2010. 07. 24.

Fotó: Zsolt Sera

Cigány motívumok és a farmer násza Fotó: Zsolt Sera

A Romani Design új kezdeményezés a divat világában. Célja, hogy új megvilágításba helyezze a roma öltözködési kultúrát, kiemelje a múzeumi keretek közül, élővé tegye, és beépítse mindennapokba, ezzel is segítve egymás megértését, a kultúrák közti párbeszédet.

Sem a divat-, sem az ékszeripar nem fejlesztett ki eddig termékeket kifejezetten a roma kultúrából táplálkozva, ezek a bárki által viselhető termékek viszont tökéletesen ötvözik a tradicionalitást, a 21. század elvárásaival: igényes, minőségi alkotásokat létrehozva igazodnak a kényelmes és praktikus viselet feltételeihez. Tökéletesen megfér egymás mellett a tarka virágmintás kendő és a farmer, a rojtok és a kiskosztüm.

A divatbemutatón roma és nem roma modellek mutatják be a Romani Design Stúdió ötletgazdájának, Varga Erikának a ruhakollekcióját, Varga Heléna énekes kíséretével. A Roma Fashion Show szombat este 8-kor kezdődik az Erzsébet téri Gödör teraszán.

További információ: www.romani.hu és www.tekerjatora.hu

Ezek is érdekelhetnek