AZ APEH a hamiskártyásokat figyeli!

Az adóhatóság új formában folytatja működését a jövőben. Ennek során sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a notórius bliccelőkre és a kiskapukon közlekedő károkozókra.

Ország-világBalogh Mária2010. 09. 28. kedd2010. 09. 28.
AZ APEH a hamiskártyásokat figyeli!

Létrejött a Kiemelt Ügyek Igazgatósága, illetve a Kiemelt Ügyek és Adózók Főigazgatósága az APEH intézményrendszerén belül. Az eddigi Kiemelt Adózók Igazgatósága mellett október elsejétől megalakul a Kiemelt Ügyek Igazgatósága és a Kiemelt Ügyek és Adózók Főigazgatósága. A megsegítésükre ismét lesznek megyei igazgatóságok is.

A módosult jogszabály értelmében az adóhivatalnak a honvédséggel, illetve a nemzetbiztonsági szolgálatokkal kapcsolatban álló adózókat is ellenőrzik.

Az új APEH-rendszerben au a régen várt folyamat is elkezdődik, melyben a manipuláló, sorra csődbemenő és új néven új céget alapító vállalkozókat komolyabban ellenőrzik a szakemberek, mint tették azt eddig.

S ha hinni lehet, akkor nem a szinte nyereség nélkül vagy ráfizetéssel ténykedő kényszervállalkozókat veszi elő az APEH a jövőben, hanem a milliókat,milliárdokat „eljátszó” és „elnyelő” hamiskártyásokat.

Ezek is érdekelhetnek