Félmilliárdból fejleszt Újpalota

Példaértékű kezdeményezést valósít meg Budapest XV. kerülete. 2011 tavaszára Újpalota orvosi rendelőjét, lakóépületek, közterületek és utak felújítását és korszerűsítését is tervezik. Az önkormányzat a kerületi Családsegítő Szolgálat területeit is kibővíti, minderre több mint 558 millió forintból.

Ország-világO. Horváth György2010. 09. 29. szerda2010. 09. 29.
Félmilliárdból fejleszt Újpalota

Több mint félmilliárd forintot szán a budapesti XV. kerület az újpalotai Zsókavári lakótelep rekonstrukciójára, ebből több mint 400 millió forintos uniós támogatás. A program keretében lakó- és középület korszerűsítése kerül sor, melyhez társul a közterületek, szervízutak felújítása is. Ennek keretében a rendelőintézet korszerűsítése után Újpalota házi-, fog- gyermekorvosi és egészségmegőrző központjaként funkcionál majd. (A kép a hu.wikipedia.org-ról származik.)

Újpalota idén ünnepli fennállásának negyvenedik születésnapját. 1970-ben kezdtek beköltözni az első lakók az akkor még korszerű és a kor követelményeinek megfelelő, új épületekbe. Az évek során ezek az épületek öregedtek és elhasználódtak. Az önkormányzat nem titkolt célja, hogy a teljes rehabilitációt követően egy új városközpont is létrejön majd, melynek kezdeti lépései a mostani munkálatokkal indulnak a városrész fennállásának évfordulóján.

Ráadásul a Zsókavár utcai rehabilitációs projekt kötelező eleme az ESZA (Európai Szociális Alap) által előírt szociális tevékenység a kerületi családok részére. Ezeket a szociális támogató szolgáltatásokat a kerületben működő Egyesített Szociális Intézményen belül, az Újpalotai Családsegítő Szolgálat már meglévő szolgáltatásainak fejlesztésével, illetve új szolgáltatások indításával valósítja meg. Ennek keretében cél a családi működés megőrzését, erősítését szolgáló tevékenységek elősegítése, a közösségfejlesztés, a munkaerő-piaci beilleszkedés, a mentális támogatás és a hajléktalanok, szociálisan rászorulók támogatása.

Ezek is érdekelhetnek