Újabb egy forintot gyengült a pénzünk

Egyszerű a képlet: a tegnap reggeli szinthez képest egy forint gyengült a pénzünk mind az euróval, mind a dollárral és a svájci frankkal szemben. Így volt ez tegnap reggel is.

Ország-világO. Horváth György2010. 09. 24. péntek2010. 09. 24.
Újabb egy forintot gyengült a pénzünk

A keddi-szerdai csúcs után tegnap, illetve ma is egy-egy forintot gyengült a reggeli nyitásra a pénzünk. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a tegnap esti szinteken áll ma reggel fél kilenc körül az árfolyam. Azaz egy euróért valamivel többet kell adni, mint 280, egy dollár több mint 210 és egy frank 213-214 forintba kerül.

Ez a gyengülés azonban az utóbbi hetek szintjeihez képest egy erősebb pozíciót jelent, igazi változásra legalább 10 napig kell várni, vagyis október 3. után lehet látványosabb változás. Legalábbis a hazai gazdasági hírek az önkormányzati választásokat követően határozhatják meg pénzünk rövid és középtávú sorsát. A kormány ugyanis csak a választások után fogja nyilvánosságra hozni a 2010. évet követő gazdaságpolitikai alapvetéseit, terveit. A közbenső időszakban a külföldi hírek alakíthatják inkább az árfolyamot.
 

Ezek is érdekelhetnek