Megvan az Év Könyvtára!

Minden esztendőben szakmai grémium ítéli oda az arra érdemesnek az Év Könyvtára kitüntető címet. Az idén az Országos Idegennyelvű Könyvtár a befutó.

Ország-világBorzák Tibor2010. 11. 29. hétfő2010. 11. 29.
Megvan az Év Könyvtára!

Ötödik alkalommal választották meg az Év Könyvtárát. A Magyar Könyvtárosok Egyesülete, az Informatikai és Könyvtári Szövetség a szaktárcával együttesen döntötte el, hogy melyik intézménynek ítéljék oda a kitüntető címet. Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár jelentett be az eredményt: ezúttal a budapesti székhelyű Országos Idegennyelvű Könyvtár a győztes.

Az indoklásból kiderül, hogy a különleges gyűjtőkörű bibliotéka az utóbbi években látványos fejlesztésekbe kezdett. Előtérbe helyezik például a minőségelvű szemléletet, amely főként a könyvtárhasználók számára nyújtott szolgáltatásokban érhető tetten. Figyelnek a fogyatékkal élőkre, ezért az épület nagy része már akadálymentesen használható. Intézményi és személyes kapcsolataikban is példát mutatnak.

A könyvtár kínálatában hangversenyek, filmvetítések, irodalmi estek, kiállítások és nyílt napok szerepelnek, nem véletlen tehát, hogy a főváros egyik vonzó kulturális színterévé vált.

Ezek is érdekelhetnek