Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Hagyományosan aranyvasárnapi halételekkel várják a debreceni főtérre látogatókat a szervezők, akik most is gondoltak a szegény sorban élőkre és a hajléktalanokra is. A finomságokból mindenkinek jut, aki megfordul a Nagytemplom előtti téren.
Összesen 2500 adag halétellel készül a főszervező Barabás Zoltán étteremtulajdonos és a halat szolgáltató Hortobágyi Halgazdaság Zrt. az aranyvasárnap megrendezésre kerülő V. Debreceni Halvasárnapra.
A műszaki feltételekről a városi önkormányzat gondoskodik, a jó hangulatról pedig a Hajdú és a Debrecen Népi együttes táncosai, a Nyíracsádi Népdalkör tagjainak betlehemes műsora, kórusok és könnyűzenei együttesek.
A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. 500 kiló halat szállít a Barabás Étterembe, ahol a finomabbnál finomabb étkek készülnek a programra. Az érdeklődők ízes halászlével, halkocsonyával, halpástétommal, halas töltött káposztával, savanyú hallevessel találkozhatnak, melyekből ízlésük szerint vásárolhatnak. A szervezők a karácsonyi ünnepek miatt teremtették meg a Halvasárnap hagyományát – meg azért is, mert hazánkban évi átlagban csupán négy kilogramm halat fogyasztunk, s ennek a fele nem a hazai vizekből kerül ki.
A városi önkormányzat ezúttal is gondolt a nehéz sorban élők és a hajléktalanok karácsonyi étkeztetésére. Az első ünnepi hangulatú esemény december 20-án este fél hatkor lesz az Új Városháza Kálvin téri ebédlőjében – a halételek mellé a friss kenyeret a Hajdúsági Sütödék Zrt. ajánlotta fel.
A karácsonyi ünnepet megelőző utcai ételosztásokról a hajléktalanokat ellátó szociális szervezetek gondoskodnak a cívisvárosban.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu