Búcsúzik a legendás Scorpions is!

Újabb legendás rockformáció lép le végleg a koncertszínpadokról. A búcsúnak a magyar rajongók is szemtanúi lehetnek, mivel június 6-án a Papp László Budapest Sportarénában láthatják utoljára élőben a német Scorpions-t!

Ország-világBorzák Tibor2011. 01. 22. szombat2011. 01. 22.
Búcsúzik a legendás Scorpions is!

Nem csak a magyar zenészek tartanak búcsúkoncertet mostanság (lásd: Szörényi Levente, Hobo Blues Band), hanem külföldi csapatok is rászánták magukat. A német Scorpions tagjai még tavaly márciusban bejelentették, hogy az akkor megjelent Sting in the Tail című nagylemezük az utolsó a sorban. Azt is közölték: még egyszer nekiindulnak a nagyvilágnak. A turné eddigi állomásain bebizonyították, hogy a nagypapa korban járó veteránok keveset vesztettek lendületükből: húszéveseket meghazudtoló dinamikával tombolták végig bulijaikat. Akkor mi a magyarázata az elköszönésnek?

„Egyszerűen mindent elértünk, amiről csak álmodtunk, sőt, még annál is többet – adta meg a választ a kérdésre Rudolf Schenker gitáros. – A koncertjeink és a lemezeink még mindig sikeresek világszerte. Úgy döntöttünk, hogy a csúcson hagyjuk abba, így csaknem 65 évesen méltósággal és hitelesen fejezhetjük be pályafutásunkat.”

A Schenker-fivérek még a hatvanas évek közepén határozták el, hogy egyszer ők lesznek a világ egyik legjobb zenekara. Hogy ez az álmuk valóra vált-e, azt döntsék el a zenekritikusok. Azt viszont egyértelműen el kell ismerni, hogy karriertörténetük tündérmesébe illő. Európát pillanatok alatt meghódították, majd Ázsiában és az Egyesült Államokban is szép sikereket értek el. Lemezeiket vették, mint a cukrot, az évek során megannyi fesztiválon és koncerthelyszínen léptek fel szerte a világban, sorra zsebelték be a szakmai díjakat.

A méltó búcsúhoz a Scorpions pályafutása leglátványosabb előadását ígéri. Ennek a magyar rajongók is szemtanúi lehetnek, ugyanis június 6-án a Papp László Budapest Arénában dübörögnek majd. A közönség együtt énekelheti velük legnagyobb slágereiket, köztük a Wind of Change című lírai nótát. Erre az estére is minden bizonnyal igaz lesz a banda szlogenje: „Kapd el a fullánkot – és eszméletvesztés!”

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek