Itt a kompenzáció a válságadóért!

A kormány úgy döntött, hogy márciustól már két hónap után kikapcsolhatják a gázt és az áramot a szolgáltatók, ha az ügyfél addig nem fizet. Eddig a számla lejárta után 90 nap volt a haladék. Ez ésszerű döntés, de újabb megszorítás a lakosságnak.

Ország-világO. Horváth György2011. 01. 25. kedd2011. 01. 25.
Itt a kompenzáció a válságadóért!

A kormánya nagy energiaszolgáltatókkal folytatott tárgyalások után úgy döntött, hogy márciustól a szolgáltatók tartozás esetén harminc nappal korábban, azaz 90 helyett két hónap után kikapcsolhatják az áramot és a gázt. Ez alól kivételt az úgynevezett védett fogyasztók jelentenek, akiknél továbbra is a három hónap haladék dukál.

Persze addig még sok minden történik: a két hónap alatt három fizetési felszólítást kapnak, az adós haladékot és részletfizetést kérhet, majd a szolgáltatónak kell felajánlania az előre fizetős óra felszerelését. Ha ez sem vezet eredményre, csak akkor - némi időpont-egyeztetést követően - jön a szerelő, és lezárja az órát.

Az utóbbi nehéz években, az egyre szegényedő lakosság a szolgáltató multinacionális társaságoknál milliárdos tartozást halmozott fel, ez a főleg német, francia cégek számára állítólag ellehetetlenülést jelenthet. Nem mellékesen a kormány döntése nyomán e cégeknek is kell több tíz milliárd forint összösszegű válságadót fizetniük három éven keresztül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek