Liptai Claudia új szerepben!

Sokévi szünet után a bulvárlapok címlapját bitorló Liptai Claudia televíziós műsorvezető színházi szerepet kapott. Ez amúgy nem meglepő, hiszen eredeti foglalkozását tekintve színésznő. A Centrál Színházban a Pletykafészek című bohózat bemutatójára készül.

Ország-világBorzák Tibor2011. 01. 21. péntek2011. 01. 21.
Liptai Claudia új szerepben!

A bulvártévé üdvöskéje, Liptai Claudia szerepet kapott a Pletykafészek című darabban. A budapesti Centrál Színháznak jutott eszébe az évek óta parlagon heverő színésznő – nem is akármilyen darabbak kívánják foglalkoztatni. A Révay utcai teátrumban (az egykori Vidám Színpadon) már-már házi szerzőnek számító Neil Simon Pletykafészek című bohózatához hívták vendégművésznek. A premiert február 18-ra tűzték ki.

A 88. utca foglyai, a Legénylakás és a Furcsa pár után ez az előadás is felhőtlen szórakozást ígér. A neves szerző műve értelmezhető szatirikus társadalomkritikaként is: a felső tízezer világában játszódó történet egyetlen este eseményeit, egy katasztrofálisan végződő vendégség történetét meséli el. Egy vezető politikus otthonába, a tizedik házassági évfordulójára sorra érkeznek a procc vendégek – csak éppen a házigazdák hiányoznak. A váratlan helyzettől kétségbe eső házaspárok egyre inkább abszurdan kezdenek viselkedni, a képmutatók arcáról lefoszlik az álarc, miközben a közönség dől a röhögéstől.

– A maga elrajzolt módján a darab a félelmeinkről szól: annyira ragaszkodunk megszerzett egzisztenciális helyzetünkhöz, hogy elfelejtünk élni. Az álmaink eltűntek, a rugalmasságunk oda, valóságos ambícióink a semmibe vesztek, s helyette csak a görcsös félelem maradt. Neil Simon azonban rendkívül szórakoztatóan ábrázolja ezt az állapotot, szándékaink szerint színpadi burleszket láthat majd a közönség: egy igazi rohangálós őrültekházát – nyilatkozta a darab rendezője, Puskás Tamás.

Parádés a szereposztás. A népszerű színészházaspár, Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter már negyedik alkalommal vendégeskedik a Centrálban, miközben Liptai Claudia először teszi be a lábát az intézménybe. Ezzel a lépéssel saját pályáján is történelmet ír, hiszen hosszú évekig nem kapott színházi felkérést. Meg kell említeni Básti Julit is, aki éppen csak túl van a Cabaret című musical bemutatóján és máris újabb feladatot kapott a színházat igazgató és a darabot rendező férjétől.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek