Hemzsegnek a milliomosok Ázsiában

Ország-világKovács Réka2012. 06. 30. szombat2012. 06. 30.
Hemzsegnek a milliomosok Ázsiában

 

Hiába a gazdasági válság, Ázsiában a tavalyi évben is nőtt a milliomosok száma, ráadásul most először Észak-Amerikát is megelőzték.

A Capgemini és a Royal Bank of Canada közös jelentése szerint 2011-ben 1,6 százalékkal nőtt a milliomosok száma Ázsiában, így első alkalommal magasabb lett ezek száma, mint észak-amerikai társaiké. Milliomosnak az számít, akinek legalább 1 millió dollár összegű befektethető tőkéje van. Az adatok szerint Ázsia és a csendes-óceáni térség régiójában 3,37 millióra tehető a milliomosok száma, akik összesen 10,7 billió dollárt birtokolnak.

A jelentés szerint Észak-Amerikában tavaly 1,1 százalékkal csökkent a milliomosok száma, ami most 3,35 millióra tehető. Bár vagyonuk is csökkent, pénzük továbbra is több, mint az ázsiai gazdagoké. Az észak-amerikai milliomosok vagyonát 11,4 billió dollárra kalkulálják. – írja az ELTE hírlevele.

A két kontinenshez képest Európa igencsak lemaradásban van, nálunk csupán 3,17 millió milliomos él, akik vagyona viszont közelíti az ázsiaiakét, a maga 10,1 billió dolláros vagyonával.

A globális válság nem kímélte a szupergazdagokat sem, azaz azokat, akiknek 30 millió dollárnyi vagy ennél is több befektetési tőkéje van: számuk 2,5 százalékkal, 100 ezerre csökkent, vagyonuk összértéke pedig 5 százalékkal mérséklődött.

 

Ezek is érdekelhetnek