Nagy fogás a fémtelepen

Tizenkét tonna ismeretlen eredetű rezet foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei és a rendőrség munkatársai egy budapesti telephelyen - közölte a NAV szombaton az MTI-vel.

Ország-világ2012. 10. 07. vasárnap2012. 10. 07.
Nagy fogás a fémtelepen

A közlemény szerint a lefoglalt színesfémek között erősáramú vezetékek, transzformátor alkatrészek is voltak. Az október 1-jén indult átfogó fémellenőrzésnek ez volt az első kiemelkedő eredménye - tudatta a NAV. A vélhetően bűncselekményből származó rézhulladék piaci értéke becslések szerint 17 millió forint, ugyanakkor a várható bírság összege elérheti a 85 millió forintot, és a NAV be is zárathatja a telephelyet.

A két hatóság budapesti, fémkereskedelemmel foglalkozó vállalkozásokat ellenőrzött, ekkor találtak rá az egyik telephelyen a nagy mennyiségű színesfémre. A fémeket a budapesti telepen már szétválogatták, konténerbe rakták és szállításra is előkészítették. A NAV szerint a megtalált 12 tonna rézhulladék vélhetően bűncselekményből származik. A pénzügyőrök a jogszabályokat megsértő gazdálkodó ellen "fémigazgatási eljárást" indítottak.

Ezek is érdekelhetnek