A műszaki pálya nemcsak a férfiaké!

A Lányok Napja alkalmából látott vendégül húsz középiskolás lányt a Vodafone, hogy felkeltsék érdeklődésüket a műszaki pálya iránt. A kutatás-fejlesztés és a műszaki informatikai terület a legdinamikusabban fejlődő ágazatok közé tartoznak, ugyanakkor a nők aránya elenyésző az itt foglalkoztatottak között.

Ország-világKovács Réka2013. 04. 26. péntek2013. 04. 26.
A műszaki pálya nemcsak a férfiaké!

Ennek egyik oka, hogy a társadalmi és családi elvárások miatt a lányok nem mernek, vagy nem akarnak műszaki pályát választani. A Nők a Tudományban Egyesület második alkalommal szervezte meg a Lányok Napját azzal a céllal, hogy a fiatal lányok pályaválasztása túllépjen a megrögzött szokásosokon, és az arra indíttatást érzők nyugodt szívvel építsenek karriert a nők számára ma még szinte tabunak számító területeken is.

Az eseménysorozathoz idén az ország 16 városában 31 vállalat, 10 egyetem, 5 kutatóintézet és egy múzeum csatlakozott, a szervezett programokon pedig mintegy háromezer 9-10-11. évfolyamos diáklány vett részt.

A Vodafone nyílt napján a résztvevőknek a vállalat műszaki osztályának női munkatársai meséltek majd karrierjükről, mindennapi munkájukról, és arról, hogy nőként is lehetséges a férfiakéhoz hasonló sikereket elérni műszaki területen. A program során a lányok a mobilkommunikáció legizgalmasabb részébe is betekintést nyerhettek: a vállalat székházában lévő laborban és bázisállomáson személyesen is végigkísérhették egy mobilhívás útját.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek