Hogyan halt meg Gagarin?

Népszerű volt, mint a világsztárok: ő jutott fel első emberként az űrbe 1961. április 12-én. De ezen túl is mindenki szívét megnyerte az apró termetű, mindig mosolygós első asztronauta, Jurij Gagarin. Hét évvel később sokkolta a hír a világot: légi baleset következtében életét vesztette.

Ország-világ2013. 07. 04. csütörtök2013. 07. 04.

Kép: Image: 0129120571, License: Rights managed, Yuri Gagarin. View of Yuri Gagarin, the first man in space, visiting Budapest, Hungary, in 1961. Gagarin made his flight in the Vostok 1 spacecraft on April 12, 1961, completing one revolution around the Earth., Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia-Red Dot, Sciencephoto RM, Fotó: Profimedia-Red Dot

Yuri Gagarin visiting Budapest, Hungary in 1961
Image: 0129120571, License: Rights managed, Yuri Gagarin. View of Yuri Gagarin, the first man in space, visiting Budapest, Hungary, in 1961. Gagarin made his flight in the Vostok 1 spacecraft on April 12, 1961, completing one revolution around the Earth., Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia-Red Dot, Sciencephoto RM
Fotó: Profimedia-Red Dot

A szovjet vezetés a szokásos titkolózással kezelte a hírt, úgyhogy évtizedeken át ment a találgatás: hibázott-e a tapasztalt pilóta, netán öngyilkos lett, vagy mint szörnyű titkok tudóját a KGB ölette meg. Negyvenöt év után most megszólalt Gagarin barátja, Alekszej Leonov, aki maga is élő legenda: ő az első űrhajós, aki űrsétát tett.

Akkoriban a pártközpont nyomoztatta a baleset körülményeit, a vizsgálóbizottságnak tagja volt Leonov is. Gagarin a hivatalos jelentés szerint Vladimir Szerjoginnal repült MiG–15UTI gépén, amikor a repülő egy manőver során a földbe csapódott, s mindkét pilóta azonnal meghalt. Valójában minden másképp történt. A most nyilvánosságra hozott jelentés szerint emberi hiba okozta a tragédiát, amikor egy SU–15-ös vadászgép túl közel került Gagarin gépéhez.

Az időjárás nagyon rossz volt, esett, erős szél fújt, havazást is vártak arra a napra. Gagarinék tudták, hogy a SU–15-öst tesztelik, de a gépnek nagyon magasan, nagyjából tízezer méteren kellett volna repülnie – ehelyett alig 450-500 méteren haladt, ami az előírások súlyos megsértését vagy valamilyen rendellenességet jelentett. Leonov olyan tanúval is beszélt, aki állította, hogy a SU–15-ös égő farokkal, füstölve bukkant elő a felhőkből. Túl közel került Gagarin gépéhez, mely dugóhúzóba került, ami rendkívül veszélyes 750 kilométer/órás sebességnél. Az űrhajós gépe nem sokkal később a földbe csapódott.
Leonov szerint a vizsgálati jelentésbe nem az igazat írták, a szovjet vezetés nagyon kínosnak érezte a SU–15-ös pilótájának hibáját, aminek következtében a nemzeti hős életét vesztette.
 

Ezek is érdekelhetnek