Példátlan összefogás a győri kosarasokért

Magyarország három sporttelevíziója összefogott a győri kosarasokért. Jótékonysági árverést szerveznek és egy gálát, melyet mindhárman élőben közvetítenek.

Ország-világKovács Réka2013. 10. 11. péntek2013. 10. 11.
Példátlan összefogás a győri kosarasokért

A szeptember 7-én tragikus balesetet szenvedő HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatának mérkőzéseit az előző szezonban a Sport TV, a SportKlub és a DIGI Sport is közvetítette. Az egyébként konkurens csatornák azonban most összefogtak és jótékonysági árverést indítottak a Vaterán, ahol ismert magyar és külföldi sportolók, csapatok, szövetségek által felajánlott labdákra, mezekre, relikviákra lehet licitálni október 16-ig.

A bevétel teljes egészében a Kosárlabda 2010 Közhasznú Egyesület által létrehozott adományszámlára kerül, így Fűzy Ákos és Tapodi Péter családtagjai mellett a balesetben megsérült sportolókat is segíti.

Az összefogás része egy jótékonysági gála is, ami október 13-án lesz a Győr Városi Egyetemi Sportcsarnokban. Az eseményen pályára lépnek a Győri Audi ETO KC kézilabdázói, a Győri ETO FC labdarúgói, az egykori válogatott kosárlabdázókat tömörítő Dávid Kornél All Stars, valamint a DIGI Sport, a Sportklub és a Sport TV legjobbjaiból verbuvált médiaválogatott. A négy csapat keretei a HAT-AGRO UNI Győr játékosaival egészülnek ki. A 12.45-kor kezdődő gálát párhuzamosan közvetíti a DIGI Sport1, a Sport1 és a SportKlub.

Az árverés helye ITT található.

A jótékonysági gála helye, ideje: Győr Városi Egyetemi Sportcsarnok, október 13., vasárnap, 12:45 (Televízió: DIGI Sport1, Sport1, SportKlub)

Az árverés teljes bevétele és a csarnokban a belépőjegy helyett működő becsületkassza tartalma is a Kosárlabda 2010 Közhasznú Egyesület által létrehozott adományszámlára kerül: Duna Takarékszövetkezet 58600300-11221715.

 

Ezek is érdekelhetnek