Felkerekedik a család

Történelmi várjátékunk zsűritagja, Janza Kata, a Budapesti Operettszínház tagja abban a szerencsés helyzetben van, hogy szüleivel bejárta hazánk tájait, és ezt a mintát adja tovább a gyermekeinek.

Ország-világMunkatársunktól2014. 04. 21. hétfő2014. 04. 21.
Felkerekedik a család

– Olyan családban nőttem fel, ahol fontosnak tartották, hogy megismerjük az országot. Minden évben másik megyébe mentünk nyaralni. Az édesapám kalauzolt minket, ő olyan volt nekünk, mint egy két lábon járó történelemkönyv. Sosem útikönyvből ismertük meg a helyszíneket, hanem ő mesélt nekünk.

gy megelevenedtek a régi korok históriái, s ez életre szóló élményt jelentett. Micsoda kincs az, amikor egy művelt, okos szülő átadja utódainak a tudását! Most már én mutatom meg a gyerekeimnek, Janka lányomnak és Samu fiamnak a látnivalókat. Igaz, én néha puskázom a könyvekből – meséli a Budapesti Operettszínház művésznője. Janza Kata szívesen vállalta el a felkérést, mivel kedves emlékek fűzik lapunkhoz.

– Családunkban mindig volt egy sajtófigyelő, aki a vasárnapi ebédek után felolvasott az arra érdemesnek tartott cikkekből. Gyerekkoromban az apai nagyapám felolvasásait hallgattuk, aki a számunkra értéket képviselő Szabad Földből is gyakran idézett. Megesett, hogy parázs vita alakult ki egy-egy írás nyomán, de mi, gyerekek ezt is roppant szórakoztatónak találtuk – mondja.

Ezek is érdekelhetnek