Trabantosok: 'Aki nem tiszta szívvel jött a csapatba, hamar kipereg'

TRABANTOS TALÁLKOZÓ. Az Észak-Magyarországi Trabant Club Egyesület 2010 februárjában alakult. Célunk összefogni a régió Trabant-tulajdonosait, -kedvelőit; segíteni egymást a javítási tanácsokban, az alkatrészek beszerzésében.

Ország-világOlvasói levél2014. 06. 05. csütörtök2014. 06. 05.
Trabantosok: 'Aki nem tiszta szívvel jött a csapatba, hamar kipereg'

Az összetartozás az ilyen közösségben nagyon erős, s aki nem tiszta szívvel jött a csapatba, hamar kipereg – s megmarad a mag. Az évek során összecsiszolódott a társaság, mára már a miénk Magyarország első számú Trabant-egyesülete.

Minden évben megrendezzük Nemzetközi Trabant és Wartburg Találkozónkat, az idén a nagyvisnyói Boróka tábor nyújt otthont a rendezvénynek június 6–8. között.

A hosszú hétvégén számos helyről érkeznek fiatalok és idősebbek egyaránt, családok is előszeretettel vesznek részt a programon. Igyekszünk széles skálán a lehető legjobbat nyújtani. Nem mindennapi vetélkedők, jó hangulatú koncertek, izgalmas túrák várják a látogatókat.

Sok külföldi (szlovák, lengyel, cseh) trabantos is megfordul nálunk, s életre szóló barátságok köttetnek. Persze mi is megtiszteljük külhoni cimboráinkat, s büszkén veszünk részt a környező országok találkozóin is, képviselve kicsiny hazánkat. Gyakran több autóval látogatunk el a trabantos találkozókra, s egy szezonban többször is megjárjuk Lengyelországot: ugyanis a legszorosabb kapcsolat a lengyel márkatársakhoz fűz minket. Nem véletlen a mondás: „Lengyel-magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát!”

Tonhajzer Arabella
[email protected]

Ezek is érdekelhetnek