Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A magyar vendéglátás legrangosabb kitüntetését, a Gundel-díjat idén először adják át. Nemrégiben bejelentették, kik lesznek a díjazottak. A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) a legendás Gundel család ma élő tagjaival egyetértésben döntött az elismerés alapításáról. A díjat idén hárman kapják, tudtuk meg Jakabffy Lászlótól, az MVI etikai bizottsága elnökétől. A végső döntést a 18 tagszervezet képviselői hozták.
A kitüntetettek egyike Kalla Kálmán, akit a vendégek mint a városligeti Gundel étterem séfjét is megismerhettek. Sokat tett azért, hogy a magyar konyha híre külföldre is eljusson, egyebek közt a washingtoni magyar nagykövetség konyháját is vezette. Ma sümegprágai vendégházában várja az ínyenceket. Hamvas Zoltán az új generációt képviseli, ő a Gerbeaud és a magyar séffel először Michelin-csillagot nyert Onyx étterem társtulajdonosa. Neki is köszönhetjük, hogy a rangos szakácsverseny, a Bocuse d’Or mezőnyében jól szerepelnek a mieink, ráadásul 2016-ban hazánk adhat helyet az európai döntőnek. Posztumusz díjat ítéltek oda dr. Draveczky Balázsnak, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Múzeum hajdani igazgatójának. „Balázs mester” könyveivel elérte, hogy a hazai gasztronómia történetének szép fejezetei ne merüljenek feledésbe.
A Gundelek emlékét is ápoló díjat november végén adják át ünnepélyesen a Magyarság Házában, stílszerűen az MVI gálavacsoráján.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu