Várnak a félkarúak

MÁTÓL DEBRECENBEN is lehet elegánsan pénzt veszteni vagy nyerni: kaszinó nyílik a cívisvárosban.

Ország-világ(kas)2014. 10. 17. péntek2014. 10. 17.

Kép: Nyíregyháza, 2014. október 14. Hurja Gréta játszik az Onyx Casinóban, Nyíregyházán 2014. október 14-én. Májusban hét kaszinó üzemeltetésére adott ki engedélyt a Nemzetgazdasági Minisztérium. A nemzetgazdasági tárca vezetője a fejlesztési miniszter egyetértésével öt budapesti, illetve Pest megyei, és két vidéki - egy debreceni és egy nyíregyházi - kaszinó üzemeltetésére kötött koncessziós szerződést. MTI Fotó: Balázs Attila, Fotó: Balázs Attila

Várnak a félkarúak
Nyíregyháza, 2014. október 14. Hurja Gréta játszik az Onyx Casinóban, Nyíregyházán 2014. október 14-én. Májusban hét kaszinó üzemeltetésére adott ki engedélyt a Nemzetgazdasági Minisztérium. A nemzetgazdasági tárca vezetője a fejlesztési miniszter egyetértésével öt budapesti, illetve Pest megyei, és két vidéki - egy debreceni és egy nyíregyházi - kaszinó üzemeltetésére kötött koncessziós szerződést. MTI Fotó: Balázs Attila
Fotó: Balázs Attila

Utolsó simítások vannak már csak hátra a Debrecen Plaza épületében nyíló kaszinóban. A nap huszonnégy órájában üzemelő „játékbarlang” 1500 négyzetmétert foglal el a pláza területéből.

Ugyanez a cég szeptember közepén Nyíregyházán már megnyitotta első kaszinóját: a Nyír Plaza földszintjén szintén 1500 négyzetméteren várják a játéklehetőségek az optimistákat.

Ha a két kaszinónak nemcsak a területe, hanem a berendezése is hasonló lesz, akkor megtippelhetjük, hogy a cívisvárosi intézményben hogyan lehet majd szórakozni: a nyíregyházi kaszinóban 240 pénznyerő automata működik, 32-en játszhatnak egyszerre a 4 elektronikus ruletten, 12-en kártyázhatnak 2 asztalnál, valamint meghatározatlan számban rulettezhetnek a kerekes asztalnál. Telt ház esetén tehát majd’ 300 személy fialtathatja a pénzét egy időben. Mert a pénz a kaszinóban mindig fial, csak éppen nem feltétlenül a játékosoknak... Az új kaszinó mintegy 750 millió forintból készült el, ennek meg kell térülnie. És persze az államnak is fizetni kell: a nemzetgazdasági tárca számításai szerint a játékkaszinók üzemeltetéséből jövőre összesen 5,6 milliárd forint játékadóbevétel várható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek