Csillag Szolgáltató Pont, Csillagház-Cserhaj Szolgáltatóház - a csillag jegyében segítenek

A Miskolc melletti Felsőzsolca városa csaknem 150 millió forint uniós támogatást nyert a „Komplex telep-program” című pályázaton, konzorciumi partnerségben a Türr István Képző és Kutató Intézettel, s az Együtt Felsőzsolcáért Egyesülettel.

Ország-világK. G.2015. 02. 26. csütörtök2015. 02. 26.
Csillag Szolgáltató Pont, Csillagház-Cserhaj Szolgáltatóház - a csillag jegyében segítenek

A projekt célja az eddig elkülönített lakókörnyezetben, mélyszegénységben élők felzárkóztatásának a támogatása. Az elkülönített területeken mintegy 1130 roma származású lakos él, jelentős hányaduknak még 8 osztályos végzettsége sincs, vagy szakképesítése már elavult. Közöttük kiugróan magas a jövedelem nélküliek, nem adózók, segélyre szorulók, a nincstelenek aránya.

A projekt kiemelt célja, hogy ezek az emberek (gyerekek és felnőttek) fizikailag és lelkileg egyaránt olyan állapotba kerüljenek, hogy képesek legyenek elsajátítani a mindennapi élethez, a többségi társadalommal való együttéléshez szükséges alapvető ismereteket. Az ezekhez szükséges szociális-, közösségfejlesztési-, oktatási-, egészségügyi- és képzési programokhoz a lakhelyükön Csillag Szolgáltató Pontot, Csillagház-Cserhaj Szolgáltatóházat építenek.

A Csillag Szolgáltató Pontban főleg higiéniás, szociális, illetve életmódbeli tanácsadást nyújtanak az érintetteknek, a Csillagház-Cserhaj pedig a képzésen kívül közösségi tereket biztosít a rendezvényeknek.

Ezek is érdekelhetnek