Nincs hova tovább

HÁROMSZÁZNÁL IS TÖBB menekültet szállítottak le hétfőn a magyarországi vonatokról. Győrben 250 koszovói és albán, Budapesten 117 koszovói állampolgárt tartóztattak fel a rendőrök.

Ország-világhj2015. 02. 06. péntek2015. 02. 06.

Kép: Győr, 2015. február 2. Koszovói határsértők a győri vasútállomáson 2015. február 2-án. A győri rendőrség 249 koszovói határsértőt szállított le a Budapestről Ausztriába tartó Railjet gyorsvonatról. MTI Fotó: Krizsán Csaba, Fotó: Krizsán Csaba

Nincs hova tovább
Győr, 2015. február 2. Koszovói határsértők a győri vasútállomáson 2015. február 2-án. A győri rendőrség 249 koszovói határsértőt szállított le a Budapestről Ausztriába tartó Railjet gyorsvonatról. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Fotó: Krizsán Csaba

Budapestről Bécsbe tartott az a vonat, amelyről Győrben kétszázötven migránst szállítottak le a rendőrök. A leszállítottaknak jegyük igen, de semmilyen más iratuk nem volt. Közülük egy csoportnyi férfit busszal szállítottak a győri Szövetség utcai őrzött szállóra.

A váróterembe kísért koszovói és albán állampolgárok között sok volt a gyerek és a nő, és bár többen beszéltek angolul és németül, a rendőrökkel nem voltak hajlandóak szóba állni.

A menekülteknek vizet és élelmet vittek, ám azt többen nem fogadták el. Egy nőhöz mentőt kellett hívni, mint kiderült, négy napja nem evett. A patthelyzet majdnem hét órán át, estig tartott: a menekülteket végül átvitték a megyei rendőrkapitányságra, ahol szabálysértés miatt állították elő mindannyiukat.

A családosokat Debrecenbe, a befogadószállásra szállítják, az egyedülállóak ellen idegenrendészeti eljárás indul, menekültstátusért mindegyikük folyamodhat.

Ezek is érdekelhetnek