Magyar nők és gyerekek tízezrei az áldozatok között? Világszerte 36 millióan vannak!

Napjaink robotosai. - Hihetetlen, de igaz: világunkban még napjainkban is jelen van a hagyományos rabszolgaság! Amiről „általában” nem akarunk tudni, nagyon is létezik!

Ország-világK. G.2015. 03. 30. hétfő2015. 03. 30.
Magyar nők és gyerekek tízezrei az áldozatok között? Világszerte 36 millióan vannak!

Az érintettek száma globálisan csaknem 36 millió, s ehhez sorolható a nemzetközi kutatók által áldozatnak minősített magyar nők és gyermekek 36 ezres tábora is. Kishonty-Kardos Rita szerint a Miskolcon elindult együttműködés távlati „víziója” talán az lenne, hogy olyan szakmaközi, érdekvédelmi munka alakuljon ki Borsodban (is), amely nemcsak az egyének életére, hanem a jogalkotókra is hatással lehet.

Az Anthropolis 2014 második felében indított projektjének célja a jelenség ellen küzdők képzése, összefogásának erősítése. Ennek érdekében a következő majd’ két évben szakmai fórumokat, megelőző rendezvényeket, utazó kiállításokat szerveznek 4 megyében, együtt a témában érintett helyi szervezetekkel. Borsod megyei partnerük a nők érdekvédelmében nyolc éve megalapított miskolci Holdam Egyesület. A miskolci fórumon részt vevők szép száma is bizonyította, mennyire időszerű a modern kori rabszolgaságról beszélni, s ellene cselekedni.

Ezek is érdekelhetnek