Eladók életveszélyben

Nem várta meg a törvénymódosítást a kaposvári trafikos, akinek üzletében a múlt héten meggyilkolták a 21 éves eladót – két dohányboltjának ablakairól is leszedte a fóliát. Azt pedig, ahol a gyilkosság történt, nem nyitja ki újra.

Ország-világhj2015. 04. 30. csütörtök2015. 04. 30.

Kép: Kaposvár, 2015. április 27. Virágok és mécsesek 2015. április 27-én egy kaposvári dohánybolt előtt, ahol április 22-én meggyilkolták a fiatal alkalmazottat, egy 20 éves nőt. A tulajdonos leszedette a fóliát két másik dohányboltjának portáljáról. A harmadik boltot, ahol a gyilkosság történt, többet nem fogja kinyitni. MTI Fotó: Varga György, Fotó: Varga György

Eladók életveszélyben
Kaposvár, 2015. április 27. Virágok és mécsesek 2015. április 27-én egy kaposvári dohánybolt előtt, ahol április 22-én meggyilkolták a fiatal alkalmazottat, egy 20 éves nőt. A tulajdonos leszedette a fóliát két másik dohányboltjának portáljáról. A harmadik boltot, ahol a gyilkosság történt, többet nem fogja kinyitni. MTI Fotó: Varga György
Fotó: Varga György

Amióta csak nemzeti dohányboltokban lehet cigarettát vásárolni, vita tárgyát képezik a lefóliázott ablakok. A törvény ugyanis előírja: a dohányboltba kívülről ne lehessen belátni. Hasznos ötlet – a bűnözőknek mindenképpen kedvezett. Nem egy trafikot és az ott dolgozó eladót támadták meg az elmúlt években.

Előfordult, hogy egy héten több bűneset is történt. Mégis egy fiatal lány halála kellett ahhoz, hogy a törvényhozók is belássák, indokolatlanul nagy veszélyt jelentenek a fóliák. Az ajtók, ablakok cseréjét – hogy a boltba az utcáról is be lehessen látni – a kaposvári polgármester kezdeményezte, és csatlakozott hozzá a Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete is. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt ígérte, ha bebizonyosodik, hogy a gyilkosság elkerülhető lett volna fóliák nélkül, javasolni fogja a törvény módosítását. A lány gyilkosát már csütörtökön elfogták. B. Péter 22 ezer forintért gyilkolt.

Ezek is érdekelhetnek