Pályázat! Ahol a mesék életre kelnek

Nem ismeretlen a gyermekek számára a digitális világ. A kütyük természetes jelenlétében cseperednek fel, olyan ösztönösen használják ezeket, mint amikor a mai felnőttek kisgyerekként mesekönyvet fogtak a kezükbe. Ám a meséktől megválni szinte tilos, Vuk vagy A kis herceg életünk végéig elkísér bennünket. A Mesetablet és a BOOKR Kids alkalmazás egyfajta középutat jelent, kifejezetten gyermekek számára készült.

Ország-világSZF-ajánló2015. 05. 08. péntek2015. 05. 08.
Pályázat! Ahol a mesék életre kelnek

Könyv, hangoskönyv és játék egyben: a mesetárában található történetek különleges keverékei a digitális könyveknek, a népszerű színészek közreműködésével készült hangoskönyveknek és a képességfejlesztő játékoknak. A BOOKR Kids „könyvesboltnyi mesét” kínál, ahol a klasszikus és modern történetek híres mesemondók – így Básti Juli, Dörner György, Szacsvay László – előadásában kelnek életre.

A Móra Kiadóval együtt a szerkesztők a könyvtárat tanárok, irodalmárok és gyermekek segítségével alakították ki. Megtalálhatók benne a legnagyobb közönségkedvencek: Benedek Elek, Gerald Durrell, Pöttyös Panni, A kis herceg jól megférnek egymás mellett a polcokon. A könyvek szövegeit, az eredeti illusztrációkat megtartva párosították interaktív elemekkel. Egy szövegkiemelő funkciónak köszönhetően a hangos felolvasás szövegben is követhető, így a látott és a hallott tartalom együtt segíti az olvasás tanulását és a memória fejlődését. Egyes könyvek angol nyelven is elérhetők, ezzel segítik az olvasót a szavak elsajátításában.

A mesetár elérhető a Mesetableten is, amely teljes értékű táblagép, s a mesetárra szóló hat hónapos előfizetést is tartalmaz, így korlátlanul olvashatóak-hallgathatóak a mesék.

Az alkalmazás kitalálói saját bevallásuk szerint szeretnék azt az időt megtölteni értékes tartalommal, amit a gyermekek amúgy is a kütyük társaságában töltenek. És mi lehet értékesebb, ha nem egy örök történet?

A BOOKR Kids – a Szabad Föld tavalyi Osztálykirándulás című pályázatának mintájára – országos mesepályázattal készül, melynek fődíja az osztály minden tagja számára egy Mesetablet! Mert mindenkiben ott rejlik a mesemondó!

Jelentkezés a mesepályázatra:
mese.bookrkids.hu

Ezek is érdekelhetnek