Ezreket mozgósítottunk! Nagy siker a digitális mesegyár, itt a végeredmény

Lapunk és a BOOKR Kids pályázata hatezer gyerek fantáziáját mozgatta meg. Megszületett a Mondj egy mesét! pályázat eredménye. A BOOKR Kids és a Szabad Föld közös meseíró pályázatának fődíját elnyerő gyerekek álma megvalósul: a meséből, amit megalkottak, mesekönyv lesz. De nem is akármilyen: digitális mozgó, színezhető, hangoskönyv! Egyre több gyerek nő fel a digitális világban. A meséket azonban ez nem tüntetheti el. Új formában jutnak el a gyerekekhez. Erre a felismerésre építve hozta létre a gyermekek irodalmi nevelését, szórakozását és nyelvtanulását segítő, táblagépre letölthető applikációját a BOOKR Kids. A mesék így szó szerint életre kelnek. A Mesetablet a mesélés, a mesehallgatás és a mesenézés új, interaktív formáját teremti meg. A klasszikus és modern történetek olyan híres mesemondók előadásában kelnek életre, mint Básti Juli vagy Szacsvay László.

Ország-világSZF-ajánló2015. 06. 06. szombat2015. 06. 06.
Ezreket mozgósítottunk! Nagy siker a digitális mesegyár, itt a végeredmény

Részletek az új mesevilágról, a Mondj egy mesét! pályázatról és a győztes gyerekcsapatokról friss lapszámunk 10. oldalán találhatók!



 Néhány további ajánlatunk a június 5-én megjelent Szabad Föld hetilapból: 

A hét témája: Sanyika, az állatorvosi ló
Egy AIDS-es embert ma is kiközösít a társadalom, pedig e kór már kezelhető, meg lehet előzni. Hasonló helyzet alakult ki ma Magyarországon, csak éppen a lovak AIDS-ének nevezett betegség kapcsán. A beteg lovakat kötelező leölni, ahogy a vírushordozókat is. Mert ló-AIDS ellen nincs orvosság.
O. Horváth György írta meg friss lapunkban a történetet. 

Tízmillió függő országa
Létezhet-e valaha a drogmentes Magyarország? Az egyre népszerűbb dizájner drogok világában aligha. Mindennapi függőségeinkről beszélgettünk dr. Zacher Gábor toxikológussal, aki arra is határozottan válaszol, mit tehetnek a szülők a dizájner-drogok fenyegetésével szemben, mit gondol az új drogstratégiáról, és hogyan vélekedik a marihuána-szívás liberalizálásáért folyamodók kezdeményezéséről.
Hardi Judit interjúja a június 5-én megjelent lapszámban található. 

Csak legenda a bohémélet 
Rangos építészeti elismerést kapott a felújított Zeneakadémia. Az Europa Nostra-díjat odaítélő bizottság elnöke stílszerűen egy operaénekes, Placido Domingo volt.
Képes összeállításunk a friss Szabad Földben.
 

Mögöttünk Amerika 
A Boldog Bolygó Indexe, három mérőszámot használ: a várható élethosszt, az élettel való elégedettséget (ez a Gallup Intézet kutatásain alapul) és az ökológiai lábnyomot. Ez az index az Egyesült Államokat hazánk mögé sorolja!
Hardi Péter összeállításából ismerhetjük meg a részleteket. 

A hét témája: Szemmel tartják az azbesztet
Bár csúnya idő volt, olyan, hogy az ember a kutyáját sem ereszti ki a kertbe, és már sokadszor összejöttek az inotaiak a faluházban, most is lehettek 250-en. Amikor megtudták, eldőlt, Lőrinciből mégse ide szállítják a mérgező, azbeszttel kevert hulladékot, egymástól kérdezték: akkor, ugye, győztünk? Pezsgő ugyan nem pukkant, de kiabálták, nem hagyjuk, s ígéretet tettek, éberek maradnak, vigyázó szemeiket ezentúl is az azbesztre vetik.
Guba Zoltán riportja a civil tiltakozásról. 

Kik vagyunk, hogy ítélkezzünk?
Népszavazással, a világon elsőként döntöttek úgy a katolikus Írország polgárai, hogy engedélyezik a házasságot az azonos neműek között. Az eredmény első hallásra azért meglepő, mert 22 évvel ezelőtt Nyugat-Európában utoljára itt törölték el azt a törvényt, miszerint a homoszexuális cselekmény büntetendő. Több országban fellángolt a vita a melegházasságról. 
Hardi Péter összeállításában nemzetközi körképet készített, és eloszlatta azt a félreértést, hogy a Vatikán álláspontja bármit változott volna a homoszexuáis párok összeházasodásának elutasításával vagy elismerésével kapcsolatban.
„Ferenc ugyanis nem a kapcsolatuk legalizálásának fontolóra vételéről, hanem az emberszeretetéről tett bizonyságot két évvel ezelőtt a Brazíliából hazafelé tartó repülőn nyilatkozva: - Ha egy ember meleg, de keresi az Urat és jóakarattal van telve, ki vagyok én, hogy ítélkezzek felette?” - írja munkatársunk a friss Szabad Földben.
Az összeállításban Szücs Gábor helyzetképe is megtalálható a probléma nyugati és keleti politikai kezelésének radikális különbségeiről. 



Előfizetőinkknek ismét: 4X20% SPAR-KEDVEZMÉNY
Pénzt hozhat az újság! - Előfizetőink legfrissebb számunkban újabb kuponokat találnak - jönnek az újabb kuponok!
Folytatódik, és egészen 2015. november 15-ig tart a Szabad Föld Előfizetői Programja. Az előfizetésüket fenntartó, illetve új előfizető olvasóink nagy értékű kuponokat találnak a számukra kézbesített lapban.
Friss számunkban 20%-os kedvezménykuponokat juttatunk el előfizetőinkhez.
A következő 1000 forintos májusi kedvezménykupont még ebben a hónapban, későbbi lapszámunkban találják meg előfizetőink.
Novemberig havonta folytatjuk! Érdemes most is előfizetni, a program az év végéig tart!
Előző lapszámainkban és honlapunkon (Szabad Föld és a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. közös akciója a Szabad Föld előfizetőinek) részleteket talál a programról.

 

Ezek is érdekelhetnek