Farmernadrágos atombomba

Tanulhatnának a világ geológusai a pakisztáni Dzsamiát Ulema-e-Iszlám Fazl párt vezetőjétől, Fazal-ur Rahman vallástudóstól. Az Iszlámábádban tartott sajtótájékoztatón megmondta, mi okozza a földrengéseket.

Ország-világ(kas)2015. 06. 05. péntek2015. 06. 05.
Farmernadrágos atombomba

Az elhangzottakon akár nevetni is lehetne: Rahman azt állította, hogy – és most tessék megfogódzkodni – a Pakisztánban sem ritka földrengéseket a farmernadrágot viselő nők okozzák. Közelebbről így adta tudtára a tömegeknek a pénteki imádkozást követően: „A földrengésektől az inflációig mindenféle katasztrófát a nők szerénytelensége okozza. Az a nő, aki nincs elfödve, akár egy liszteszsák, egy két lábon járó tömegpusztító fegyver.”

Ez lehetne vicc is, de nem az. Ahogy a folytatása sem: Rahman a pakisztáni ellenzék vezetőjeként felszólította az ország biztonsági szolgálatát, hogy kezdjen katonai jellegű műveletekbe ezen atombomba- nők ellen. Mert – magyarázta – ha ezt a veszélyforrást megszüntetik, Allah nem zúdítja majd többé rájuk haragját a tálibok támadásai formájában, Pakisztán pedig felvirágzana.

Vajon ott mikor fog véget érni a sötét középkor?

Ezek is érdekelhetnek