Ezen a produkción dolgozik hadseregnyi ember?

Palágyi Béla Sportnapló rovata. - Néztem a Videoton–The New Saints (walesi csapat) mérkőzését, valamint a Ferencváros vergődését Szarajevóban a bosnyák Zeljeznicar ellen, s azon tűnődtem: ez lenne a magyar labdarúgás élvonala? Ezen a produkción dolgozik hadseregnyi ember? Ezért csődítjük ide a fél világ légiósait, építünk milliárdokért katedrálisokat? Ezekért az élményekért akarjuk nézőkkel megtölteni az üresen ásítozó lelátókat? Akik meg kimennek, a hosszabbításban döntetlennel kibrusztolt továbbjutás ellenére is füttyel búcsúztatják a Sóstói stadionban a hazaiakat, miközben megtapsolják a hősiesen küzdő tizenegy „walesi bárdot”.

Ország-világPalágyi Béla2015. 07. 31. péntek2015. 07. 31.

Kép: Székesfehérvár, 2015. július 23. A walesi Matthew Williams ünnepel, miután gólt szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában vívott Videoton FC - The New Saints visszavágó mérkőzésen a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2015. július 22-én. Videoton FC - The New Saints 1-1. MTI Fotó: Illyés Tibor, Fotó: Illyés Tibor

Williams, Matthew
Székesfehérvár, 2015. július 23. A walesi Matthew Williams ünnepel, miután gólt szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában vívott Videoton FC - The New Saints visszavágó mérkőzésen a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2015. július 22-én. Videoton FC - The New Saints 1-1. MTI Fotó: Illyés Tibor
Fotó: Illyés Tibor

A fehérváriak továbbjutottak, de az az igazság, hogy a futballt alapfokon – ám azt kőkeményen – művelő vendégek Tápiószecsőn azért csak kaptak volna egy hármast… A Fradi kettős vereséggel lépett le a nemzetközi színtérről: az Üllői úton egy-, Szarajevóban kétgólos vereség lett az útravaló.

A Fradi pedig rejtély. Dől a pénz, biztos a háttér, lehetne akár közönség is – és mégis, egyetlen kézlegyintéssel elintézhető az Európa-ligás szereplésük. A sok itthoni „sztárról” kiderült, hogy nem csak Hegyeshalmon, de Ártándon, Röszkén túl is kevés a tudásuk.

Szerencsére a Debrecen 9-2-re kiütötte a rigai Skontót, így könnyedén jutott tovább. Tőlük meg azt kérdezném: ha a két együttes között ekkora a különbség, Rigában hogyan lehetett döntetlen? Erre bárki válaszolhatná: úgy, ahogyan a Gyirmót megverte a Rómát és ikszelt a Fiorentinával. Jó, jó, de hát azok felkészülési meccsek voltak, itt viszont nagy pénzek forognak. Tudjuk, „kis pénz – kis foci”. No de „nagy pénz – kis foci” – ez hogy van? Akadt azért egy fénysugár a nagyerdei kavalkádban, a neve: Balogh Norbert. Gólja nekem Albertet idézte… A 19 éves Flórit, aki elért az Aranylabdáig. A „kis” Balogh is 19 éves, és két méter magas. Tényleg, kedves Storck kapitány úr, ez a srác miért nem szerepelt az U20- as világbajnokságon?

És ha már futball: Szentpétervárott megtartották a 2018-as labdarúgó-világbajnokság selejtezőinek sorsolását. A „B” csoportban Portugália, Svájc, Magyarország, Feröer, Lettország, Andorra csap össze. Az első fordulót 2016. szeptember 4–6. között rendezik.

Ezek is érdekelhetnek